Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros

Nicu Savin

Actualizat 24/05/2022 la 11:32 GMT+3

Novak Djokovic consideră că Rafael Nadal este principalul favorit la câștigarea trofeului de la Roland Garros, deși ibericul a avut serioase probleme medicale în ultima vreme și a ajuns la Paris fără a avea prea multe meicuri jucate pe zgură în acest sezon.

Die Tennis-Ikonen Novak Djokovic und Rafael Nadal

Credit imagine: SID

Novak Djokovic s-a calificat fără emoții în turul secund la Roland Garros, după ce l-a învins categoric pe niponul Yoshihito Nishioka, scor 6-3, 6-1, 6-0. În runda a doua a Grand Slam-ului parizian a ajuns fără probleme și Rafael Nadal, care a trecut în minim de seturi de australianul Jordan Thompson, scor 6-2, 6-2, 6-2.
"Regele zgurii" a ajuns la Paris cu numai 5 meciuri jucate pe suprafața sa preferată în acest sezon, în special din cauza problemelor medicale, iar asta i-a determinat pe mulți specialiști să nu-l considere favorit la câștigarea trofeului la această ediție.
Novak Djokovic nu este de aceeași părere, susținând că Rafa este principalul favorit la Roland Garros indiferent de starea sa fizică. Sârbul a vorbit la superlativ despre marele său rival și a motivat de ce îl consideră principalul pretendent la trofeu în ciuda accidentărilor care îl chinuie.
"Pentru mine, există un singur favorit la Roland Garros și acesta este Nadal. Chiar și cu ceea ce s-a întâmplat cu piciorul lui la Roma, mereu cred asta. Accidentat sau nu, el este întotdeauna favoritul aici. Roland Garros este casa lui, Philippe-Chatrier este curtea lui.El știe toate săriturile bune, toate săriturile rele, toate colțurile terenului.Fie că joacă bine sau rău, la temperaturi ridicate sau mai scăzute, nu se schimbă nimic. Rafa este incredibil, am un respect enorm pentru el.", a spus Djokovic, citat de tenisbuzz.net.
Novak Djokovic și Rafael Nadal se află pe același sfert de tablou la Paris și cei doi s-ar putea întâlni în sferturile de finală, în ceea ce ar reprezenta cu siguranță o încleștare de zile mari. Câștigătorul ar urma să dea piept, în mod normal, cu Carlos Alcaraz în penultimul act, deci sunt șanse mare ca dintre cei 3 jucători să se aleagă învingătorul acestei ediții.
Citește și:

Nadal, încrezător după debutul cu dreptul la Roland Garros

Rafael Nadal s-a declarat mulțumit după un prim joc pe Philippe Chatrier la ediția din acest an, pe care l-a câștigat contra lui Jordan Thompson cu 6-2, 6-2, 6-2: "A fost un început bun de turneu, cu un meci câștigat în trei seturi identice. Am jucat bine o vreme. Apoi, au fost unele lucruri pe care le-aș fi putut face mai bine și trebuie să le fac mai bine. Dar este un început pozitiv și asta îmi oferă șansa de a mai avea o zi de antrenament marți și apoi o altă șansă."
Când a vorbit despre ce ar trebui să îmbunătățeacă, Rafa a susținut: "Trebuie să mă perfecționez în toate privințele. Cred că trebuie să-mi îmbunătățesc mișcarea, viteza forehand-ului. Este adevărat că astăzi condițiile au fost mai grele decât de obicei aici, foarte umed terenul. Nu știu de ce, având acoperișul de mult. Da, vreau să spun, sunt mulțumit de performanța de azi. Desigur, sunt un fel de jucător care mereu caut altceva, caut lucruri mai bune. Asta voi încerca să găsesc în meciul următor."
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 24 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo