Rafael Nadal și-a doborât recordul de victorii la Roland Garros 2022, când a cucerit al 14-lea său titlu pe zgura pariziană. El a devenit cel mai vârstnic campion de la Roland Garros din istorie. Nadal a atins multe repere cu această victorie, inclusiv un record de 22 de titluri de Grand Slam. Această victorie a venit însă cu un preț foarte mare pentru Nadal.
El a venit la Roland Garros cu multe incertitudini, deoarece abia se recuperase după o accidentare la coaste, dar apoi, cu doar câteva săptămâni înainte de Paris, a fost afectat de dureri din nou din cauza unei afecțiuni degenerative care îi afectează piciorul stâng. El a dezvăluit că a luat mai multe analgezice pentru antrenamente, iar după meciul cu Corentin Moutet avea dureri atât de mari încât medicii i-au făcut o injecție pentru a-i amorți durerea. Injecțiile au funcționat timp de aproximativ 12 ore, astfel că a fost nevoit să facă mai multe injecții pe tot parcursul turneului pentru a rămâne competitiv.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
ACUM 2 ORE

Nadal, pus la zid pentru injecțiile primite la Roland Garros

Deși și-a făcut fanii fericiți cu victoria de la Roland Garros, au existat și voci care s-au revoltat pentru injecțiile primite de spaniol la Paris. Un important rutier din Franța, Guillaume Martin, a criticat această situație și a comparat limitele din tenis cu cele din ciclism. Ciclistul de la Cofidis a precizat că ceea ce a făcut Nadal în tenis ar fi pur și simplu imposibil în ciclism.
"Ceea ce a făcut Nadal la Roland Garros ar fi imposibil în ciclism. Dacă ești bolnav sau accidentat, nu concurezi, e simplu. Acest lucru este perfect logic din mai multe motive. În primul rând pentru sănătatea sportivilor. Pe termen lung, s-ar putea să nu fie benefic pentru Nadal. De asemenea, medicația, în special injecțiile, nu are doar efectul de vindecare, ci poate avea efecte asupra performanței, așa că este un pic la limită", a declarat el pentru L'Équipe.
În plus, Martin consideră că situația ar fi mult mai gravădacă ar fi vorba de un ciclist. "Dacă Nadal era ciclist, ar fi fost suspendat pentru dopaj. Și chiar dacă nu s-ar fi întâmplat asta, toată lumea l-ar fi acuzat public că este dopat, deoarece există deja o reputație asociată ciclismului. Între timp, oamenii îl aplaudă pe Nadal pentru că joacă în dureri. Ei spun că e un erou pentru că se supune durerii și, repet, pentru mine este foarte la limită", a spus cel mai bine clasat francez în Turul Franței din 2021. Mai mult, Thibaut Pinot, de la Groupama-FDJ, a comentat de asemenea acțiunile lui Nadal la Paris, care a spus că este mai bine să nu știe nimeni câte injecții a făcut la Roland Garros. "Eroii de astăzi...", a transmis el.
Wimbledon
Rafael Nadal, victorie muncită în primul tur la Wimbledon! L-a învins pe debutantul Cerundolo
ACUM 19 ORE
Wimbledon
Wimbledon 2022, focar de COVID-19? Cilic și Berrettini, OUT! Djokovic și Nadal, risc uriaș la Londra
IERI LA 11:11