Rafael Nadal și-a doborât recordul de victorii la Roland Garros 2022, când a cucerit al 14-lea său titlu pe zgura pariziană. El a devenit cel mai vârstnic campion de la Roland Garros din istorie. Nadal a atins multe repere cu această victorie, inclusiv un record de 22 de titluri de Grand Slam. De asemenea, Nadal l-a învins pe marele său rival Novak Djokovic în drumul spre titlu și a spus că va continua să încerce să concureze la cel mai înalt nivel.
Această victorie a venit însă cu un preț foarte mare pentru Nadal. El a venit la Roland Garros cu multe incertitudini, deoarece abia se recuperase după o accidentare la coaste, dar apoi, cu doar câteva săptămâni înainte de Roland-Garros, a fost afectat de dureri la picior din cauza unei afecțiuni degenerative care îi afectează piciorul stâng. El a dezvăluit că a luat mai multe analgezice pentru antrenamente, iar după meciul cu Corentin Moutet avea dureri atât de mari încât medicii i-au făcut o injecție pentru a-i amorți durerea. Injecțiile au funcționat timp de aproximativ 12 ore, astfel că a fost nevoit să facă mai multe injecții pe tot parcursul turneului pentru a rămâne competitiv și a juca fără dureri.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
ACUM O ORĂ

Rafael Nadal, criticat pentru injecțiile pe care și le-a făcut în picior

Rafael Nadal a declarat că această experiență l-a învățat că nu va mai concura niciodată cu un picior amorțit, deoarece i-a provocat multă durere și poate avea efecte de durată asupra organismului. Dar, el a fost deja criticat de multe persoane, inclusiv de jurnalistul francez Clemence Lacour, care a pus la zid măsura extremă la care a apelat ibericul.
"Acești eroi care aleg performanța în detrimentul trupului lor și cu prețul unor probleme fizice atât de grave încât trebuie să le amorțească părți din corp. Este acesta modelul pe care ni-l dorim pentru noi și pentru copiii noștri? Eu cred că nu", a transmis Lacour, care a fost aprobat de majoritatea internauților. Pentru mulți oameni a fost foarte riscant ca Nadal, care a câștigat deja titlul de 13 ori la Paris, să recurgă la ceva atât de drastic, care ar putea provoca daune permanente corpului său, doar pentru a mai câștiga încă o dată.
Wimbledon
Rafael Nadal, victorie muncită în primul tur la Wimbledon! L-a învins pe debutantul Cerundolo
ACUM 18 ORE
Wimbledon
Wimbledon 2022, focar de COVID-19? Cilic și Berrettini, OUT! Djokovic și Nadal, risc uriaș la Londra
IERI LA 11:11