Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce victorie! Miriam Bulgaru a câștigat în calificări la Roland Garros, după super-tie-break. 3 românce în turul următor

Maria Olteanu

Actualizat 21/05/2024 la 22:00 GMT+3

Miriam Bulgaru s-a calificat dramatic în această seară în turul următor al calificărilor de la Roland Garros, după ce a salvat o minge de meci și s-a impus în super tiebreak, în fața jucătoarei Aliona Falei, locul 175 mondial.

Miriam Bulgaru

Credit imagine: Eurosport

Miriam Bulgaru (204 WTA) a trecut cu emoții de primul tur al calificărilor la Roland Garros. Sportiva noastră s-a impus în fața lui Aliona Falei (175 WTA), o jucătoare mai bine clasată decât în ea, în primul joc de la Paris, scor 6-4, 5-7, 7-6 (3).
Românca a câștigat prima manșă a întâlnirii, 6-4, iar apoi a servit pentru meci în setul secund. Nu a încheiat însă confruntarea și i-a permis adversarei să revină în set și chiar în meci.
În decisiv, Miriam Bulgaru a salvat inclusiv o minge de meci și până la urmă soarta calificării a fost decisă în super-tie-breakul duelului.
Acolo, românca a fost mult mai precisă și s-a impus clar, 10-3, avansând în turul următor al calificărilor, unde se va duela cu americanca Katie Volynets, locul 109 WTA.

România poate duce 7 sportive pe tabloul principal de la Roland Garros

În acest moment, România ar putea califica 7 sportive pe tabloul principal de la Roland Garros.
Patru dintre ele sunt direct pe tabloul principal, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu, în timp ce alte trei au ajuns în turul secund al calificărilor.
Pe lângă Bulgaru, la două meciuri distanță de tabloul principal se mai află și Gabriela Ruse, respectiv Cristina Dinu.
Luni, Gabriela Ruse a debutat cu dreptul în calificările de la Roland Garros. Sportiva noastră a învins-o fără drept de apel pe australianca Talia Gibson, scor 6-1, 6-1. Sportiva de 26 de ani urmează să o înfrunte în continuare pe Suzan Lamens (locul 148 WTA).
Marți, a venit rândul Cristinei Dinu să se califice în turul următor al calificărilor. Românca aflată pe locul 229 WTA s-a impus într-o oră și un minut în fața sportivei clasate pe locul 929 mondial, argentinianca de 31 de ani, Paula Ormaechea, scor 6-2, 6-0, și este la două meciuri distanță de tabloul principal al competiției de la Paris.
În turul următor al calificărilor, Cristina Dinu se va duela cu o jucătoare mai bine clasată decât ea, urmând să întâlnească învingătoarea partidei Mai Hontama (114 WTA) - Carol Zhao (228 WTA).
Andreea Mitu a ratat în această după-amiază șansa de a ajunge în turul 2 al calificărilor la Roland Garros. Românca de pe locul 230 WTA a fost învinsă în manșa inaugurală de Leolia Jeanjean (locul 143 WTA), în două seturi, scor 5-7, 2-6, după o oră și 40 de minute de joc.
Anca Todoni (181 WTA) și-a luat și ea "adio" de la șansa de a participa pe tabloul principal de la Roland Garros. Aflată la primul ei meci într-un Grand Slam de senioare, românca de 19 ani a fost învinsă de Olga Danilovic în decisiv.
O altă româncă care a intrat în calificări marți la Roland Garros, Irina Bara (locul 215 WTA), a fost eliminată. Aceasta a pierdut dramatic jocul cu Dalila Jakupovic (locul 227 WTA), după ce a condus în primul set. Bara a câștigat cea dintâi manșă, 6-4, apoi a pierdut următoarele două seturi cu 3-6, 4-6.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo