Novak Djokovic a avut un start de an de coșmar. După scandalul de la Australian Open, unde nu i s-a permis să joace pentru că nu este vaccinat, sârbul a participat la un singur turneu, la Dubai, unde a pierdut în sferturi contra cehului Jiri Vesely.
Ulterior, Nole s-a confruntat din nou cu interdicția de a intra în anumite țări, printre care și Statele Unite, acolo unde toată "spuma' tenisului a jucat recent la Indian Wells și o va face în continuare la Miami, unde Daniil Medvedev e principalul favorit. Ulteriror va începe sezonul de zgură, iar Djokovic își va face din nou aparția pe teren.
Organizatorii turnului de la Monte Carlo au anunțat oficial că Djokovic, care a revenit pe prima poziție a clasamentului ATP, este pe lista participanților.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 18 ORE
Djokovic a câștigat în două rânduri turneul din Principat, în 2013 și 2015, și a jucat alte două finale, ambele pierdute în fața lui Rafael Nadal (2009 și 2012). Anul trecut, sârbul s-a oprit în optimi, fiind învins de Daniel Evans.
Citește și:

Djokovic are șanse mari să joace la Roland Garros

Ameliorarea situației sanitare din Europa crește șansele ca Novak Djokovic să-și poată apăra titlul de la Roland Garros. Multe țări au renuțat sau vor renunța curând la certificatul verde, astfel că sârbul are șanse mari să joace la Grand Slam-ul parizian.
În ce privește restricțiile sanitare legate de Covid, "semnalele sunt pozitive pentru a avea un Roland Garros de nivel maxim", a spus Gilles Moretton, președintele Federației Franceze de Tenis.
Astfel, Djokovic este așteptat la Paris unde nu mai este nevoie de certificatul sanitar.
"Am învățat să fim extrem de prudenți. Vedem că lucrurile se pot schimba de la o lună la alta. Într-un scenariu arhi-catastrofal, rămâne posibilă reintroducerea bulelor sanitare. Anticipăm cât mai bine ceea ce putem, este nevoie de vigilență, pragmatism și este evident că scopul nu este să trimitem acasă niște jucători care ar veni ca să joace", a spus Oudea-Castera.
"Obiectivul nostru este să avem cel mai bun tablou posibil", a declarat directoarea turneului, Amelie Mauresmo, care a amintit că este gata "să respecte ceea ce va fi implementat" în Franța din punct de vedere sanitar.
"Situația evoluează foarte repede, luăm lucrurile fără prea mult entuziasm sau dezamăgire. Încercăm să rămânem într-o zonă neutră. Ne concentrăm pe pregătirea evenimentului. Vom avea ceva mai târziu tabloul sportivilor prezenți", pe 11 aprilie, a subliniat aceasta, citată de Agerpres.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 18 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 21 ORE