Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a fost lăsat mască la Monte Carlo: "Nu am mai văzut așa ceva până acum. E minunat"

Nicu Savin

Actualizat 11/04/2024 la 10:35 GMT+3

Novak Djokovic joacă în această săptămână la Monte Carlo, iar printre antenamente și meciuri a participat la un challange, în care a fost rugat să aleagă cea mai frumoasă lovitură din istoria turneului din Principat. Sârbul a fost fascinat de o execuție reușită de Boris Becker, fostul său antrenor.

Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic nu a câștigat niciun trofeu în 2024, dar sârbul e hotărât să spargă gheața în sezonul de zgură. În această săptămână, liderul mondial participă la Mastersul de la Monte Carlo și a avut un debut perfect, impunându-se cu 6-1, 6-2 în fața rusului Roma Safiullin, în turul secund.
Turneul din Principat are o istorie exrem de bogată, iar cei mai buni jucători prezenți la ediția din acest an au fost provocați de organizatori la un challange inedit. Acestora le-au fost prezentate câteva puncte magnifice reușite pe zgura de la Monte Carlo de-a lungul timpului și au fost puși să-l aleagă pe cel mai frumos.
Novak Djokovic nu a stat prea mult pe gânduri când a văzut imaginile, declarându-se fascinat de o lovitură reușită de Boris Becker, fostul său antrenor, în timpul finalei cu Sergi Bruguera din 1991, câștigată de iberic cu 3-1 la seturi (la vremea respectivă se juca după sistemul cel mai bun din 5 seturi și la alte competiții, nu doar la cele de Grand Slam).
"Nu am mai văzut asta până acum. Este minunat. Aceasta trebuie să fie una dintre cele mai frumoase lovituri pe care le-am văzut vreodată", a spus Djokovic când a văzut ce a reușit omul care l-a pregătit între 2014 și 2016.

Novak Djokovic caută al 3-lea titlu al carierei la Monte Carlo

Novak Djokovic va juca azi în optimile de la Monte Carlo contra italianului Lorenzo Musetti, cel care l-a învins în aceeași fază a competiției la ediția precedentă (2-1 la seturi). Acela a fost ultimul meci direct dintre cei doi jucători și singurul succes al lui Musetti împotriva lui Nole, care a câștigat primele 3 confruntări, la Roland Garros 2022, Dubai 2023 și Paris 2023.
Novak Djokovic are două titluri la Monte Carlo, obținute în 2013 (l-a învins în finală pe Rafa Nadal) și 2015 (l-a învins în finală pe Thomas Berdych). Sârbul a mai ajuns de alte două ori în ultimul act, în 2009 și 2012, fiind învins de fiecare dată de Rafa Nadal, cel care are 11 titluri în Principat, record absolut.
Tabloul optimilor de finală de la Monte Carlo
  • Novak Djokovic - Lorenzo Musetti
  • Alex De Minaur - Alexei Popyrin
  • Lorenzo Sonego - Ugo Humbert
  • Hubert Hurkacz - Casper Ruud
  • Alexander Zverev - Stefanos Tsitsipas
  • Daniil Medvedev - Karen Khachanov
  • Jannik Sinner - Jan Lennard Struff
  • Holger Rune / Sumit Nagal - Grigor Dimitrov / Miomir Kecmanovic
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo