Ocupant al locului 21 ATP, Felix Auger-Aliassime a cedat în primul tur la turneul Masters de la Monte Carlo în fața lui Cristian Garin, din Chile, ocupant al locului 24 ATP. Meciul lor a debutat luni la Monaco, dar a fost întrerupt de ploaie și ulterior amânat pentru ziua de marți. Deși canadianul avea era în avantaj la revenirea pe teren, Garin a fost cel care a revenit mai puternic în meci.
Astfel, după două ore și un minut de joc, chilianul în vârstă de 24 de ani s-a calificat în turul al doilea impunându-se cu scorul de 7-6 (3), 6-1. În continuare, Garin se va duela cu John Millman, care a trecut în minimum de seturi de Humbert. În meciul cu Auger-Aliassime, Garin a dominat la aproape toate capitolele și l-a forțat pe noul elev al lui Toni Nadal să greșească.

Felix Auger-Aliassime, eliminat în primul tur la turneul de debut pentru Toni Nadal în postura de antrenor al canadianului

Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42
Joia trecută, un anunț neașteptat a luat prin surprindere întreaga suflare din sportul alb. ToniNadal a revenit în antrenorat, dar nu în echipa nepotului Rafa Nadal, ci în echipa tânărului canadian, Felix Auger-Aliassime. Toni Nadal a fost omul care a stat multă vreme în spatele succeselor lui Rafael Nadal, dar din februarie 2017 cei doi s-au despărțit.
Felix Auger-Aliassime are 7 finale ATP jucate până acum în carieră, dar niciuna câștigată. Canadianul a pierdut la Rio De Janeiro, Lyon și Stuttgart în 2019, la Totterdam, Marseille și Koln în 2020 și la Melbourne (unul dintre turneele premergătoare Australian Open) în acest an. Turneul de la Monte Carlo a fost prima lor experiență de elev-antrenor în circuitul masculin de tenis.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic, "amenințat" de elevul lui Toni Nadal: "Se va termina totul în curând!"
11/10/2021 LA 15:15
US Open
Daniil Medvedev se califică în a doua sa finală la US Open, după victoria cu Felix Auger-Aliassime
10/09/2021 LA 21:19