Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

ATP Monte Carlo | Rafa Nadal a prefațat turneul și a oferit noi detalii despre starea sa fizică

Nicu Savin

Actualizat 13/04/2021 la 22:02 GMT+3

ATP Monte Carlo | Rafael Nadal va reveni pe teren în această săptămână, la primul Masters pe zgură din 2021. "El Matador" a prefațat competiția din Principat și a oferit noi detalii despre accidentarea la spate, care i-a creat probleme în debutul sezonului.

Rafa Nadal, în timpul unui antrenament la Monte Carlo

Credit imagine: Getty Images

Nadal a suferit o accidentare înainte de Australian Open, la începutul acestui an și, chiar dacă a reușit să avanseze până în sferturi la primul Grand Slam al anului, a declarat că a suferit pe tot parcursul turneului.
Cu toate acestea, în timp ce se pregătește să joace primul său meci de când a pierdut în fața lui Stefanos Tsitsipas în sferturile de finală de la Melbourne, el spune că se simte din nou bine din punct de vedere fizic.
"Da, a fost o perioadă grea înainte de Australian Open, a trebuit să găsesc soluții în fiecare zi pentru a încerca să joc turneul. În cele din urmă am făcut-o, nu a fost un rezultat prost, dar nu a fost la fel de bun pe cât mi-aș fi dorit.
M-am simțit foarte pregătit pentru Melbourne, dar după problema de la spate, apărută cu 20 de zile înainte de începerea turneului, am pierdut puțin din sentimentele pozitive.Apoi a durat ceva timp să mă întorc pe teren, a trebuit să fac un tratament acasă, au trecut câteva săptămâni până să mă antrenez din nou în mod corect.
Dar sunt destul de fericit acum, în ultima lună m-am antrenat bine. Am putut să lucrez cât am vrut. Așa că sunt fericit că am ajuns aici.", a declarat Nadal, citat de tennishead.com.

ATP Monte Carlo | Rafael Nadal: "Monte Carlo face parte și din istoria mea personală."

Mastersul de la Monte Carlo este unul dintre turneele preferate ale lui Nadal. Ibericul a cucerit de 11 ori trofeul în Principat, a mai pierdut o finală și are 76 de meciuri câștigate, recorduri absolute în istoria turneului. De asemenea, între 2005 și 2012, Rafa a câștigat de 8 ori consecutiv, adunând 40 de victorii la rând, niciun alt jucător din lume neavând o asemenea performanță la acest turneu.
Înainte de startul turneului, Nadal a admis că Monte Carlo este un loc special pentru el și s-a declarat foarte fericit că va reveni pe teren: "Sunt fericit că m-am întors în circuit și mă bucur că o fac aici, în acest loc uimitor. Monte Carlo face parte și din istoria mea personală. Așa că da, sunt foarte încântat să mă întorc, bucurându-mă de primele două zile aici și de condițiile bune pentru a juca tenis."
Nadal va juca direct în turul secund la Monte Carlo cu învingătorul partidei dintre Federico Delbonis (87 ATP) și Adrian Mannarino (34 ATP).
După ce ieri ploaia a întrerupt meciurile din turul 1, ATP Monte Carlo continuă astăzi, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, cu începe de la ora 12:00.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo