Stefanos Tsitsipas a început mai bine finala de la Monte Carlo și s-a distanțat repede la 3-0. Rublev și-a revenit apoi, însă nu a avut nicio șansă de break și grecul și-a adjucat prima manșă cu 6-3.
În setul secund, desfășurarea a fost similară. Tsitsipas a reușit break-ul la prima șansă avută, iar apoi a fost foarte sigur pe el la serviciu până la final, câștigând și setul secund tot cu 6-3.
Astfel, grecul duce la bun sfârșit o săptămână de vis, în care nu a pierdut nici măcar un set în confruntările cu Aslan Karatsev, Crsitian Garin, Davidovich Fokina, Daniel Evansși acum Andrey Rublev.
Roland Garros
VIDEO | Andrey Rublev, ieșire șocantă la Roland Garros! Rusul, un car de nervi la Paris
24/05/2022 LA 15:27

ATP Monte Carlo | Stefanos Tsitsipas câștigă primul masters din carieră

Acesta este al 5-lea titlu ATP din cariera lui Tsitsipas și primul al sezonului. Grecul a mai jucat o finală în 2021, pierdută însă în fața lui Alexander Zverev, la Acapulco (ATP 500).
"Este incredibil că am ajuns în poziția în care sunt. A fost o perioadă fantastică pentru mine. Pot spune că a fost săptămâna vieții mele. Poate el (n.r. Rublev) a greșit mai mult astăzi, dar a fost foarte greu. Sunt foarte mândru de felul în care amm jucat și azi și pe tot parcursul săptămânii. Este extrordinar să încep sezonul de zgură cu o asemenea victorie. Acum va trebui să confirm.", a spus Tsitsipas imediat după meci.
Aceasta a fost a 9-a confruntare dintre cei doi jucători, care au șanse bune să dezvolte o rivalitate imensă în următorii ani. Tsitsipas conduce acum cu 5-4 la meciurile directe, dar mai important decât acest lucru e titlul câștigat, primul din cariera grecului într-un turneu de categorie Masters. Tsitsipas mai jucase 2 astfel de finale, dar le pierduse pe ambele: cu Nadal la Toronto (2018) și cu Djokovic la Madrid (2019).
De aseemenea, Tsitsipas a devenit primul grec din istorie care câștigă un turneu de o asemenea anvergură.
Pentru Rublev a fost prima prezență într-o finală de Masters, iar tensiunea s-a simțit în jocul său. Totuși, rusul lasă în urmă o săptămână foarte bună, în care a obținut victorii importante, la Bautista Agut și mai ales la Rafael Nadal.
În săptămâna care urmează (19-25 aprilie) sunt programate alte 2 turnee ATP: la Barcelona (ATP 500) și la Belgrad (ATP 250).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
16/05/2022 LA 13:43