"Regele zgurii" Rafael Nadal, a revenit în 2021 pe suprafața roșie fără să dea niciun semn de "rugină". Marele campion spaniol s-a calificat fără nicio problemă în sferturile de finală ale Masters-ului de la Monte Carlo, pierzând pe parcurs doar cinci game-uri.
După o victorie clară împotriva lui Grigor Dimitrov, Rafael Nadal a avut parte însă de un meci mult mai dificil în fața lui Andrey Rublev. Rusul a dominat clar primul set și s-a impus cu 6-2 în doar 38 de minute, oprind astfel recordul lui Nadal de seturi consecutive câștigate pe zgură la 25.
Rolex Monte-Carlo Masters
ATP Monte Carlo: Rezumatul finalei dintre Stefanos Tsitsipas și Andrey Rublev, scor 6-3, 6-3
18/04/2021 LA 14:46
Meciul a fost unul total atipic pentru marele campion spaniol. Nadal a avut o evoluție extrem de slabă față de nivelul cu care își obișnuiește fanii. Spaniolul a comis multe erori neforțate, serviciul nu a dat randament iar retururile l-au trădat pe numărul trei mondial.

Rafa Nadal, ”regele zgurii”, eliminat de la Monte Carlo

De cealaltă parte, Rublev a evoluat excelent pentru a profita de slăbiciunile arătate de adversar. L-a forțat pe Nadal să-ți folosească backhandul cât mai des și a atacat atunci când a trebuit.
În al doilea set partida a fost mult mai echilibrată, chiar dacă Rublev a reușit să facă break-ul devreme. Nadal a creat mari probleme prin scurtele sale iar game-urile au fost din ce în ce mai lungi, iar în cele din urmă Rafa a revenit pentru a readuce la egalitate partida.
În setul al treilea însă Rublev a renăscut și a dominat din nou partida, nelăsându-i nicio șansă lui Nadal. Rusul s-a impus cu 6-1 în setul decisiv și a produs una dintre marile surprize ale anului în lumea tenisului.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Rolex Monte-Carlo Masters
Stefanos Tsitsipas e campion la Monte Carlo! Grecul nu i-a dat nicio șansă lui Rublev în finală
18/04/2021 LA 14:13
Rolex Monte-Carlo Masters
ATP Monte Carlo | Stefanos Tsitsipas și Andrey Rublev vor disputa finala, în direct pe Eurosport
18/04/2021 LA 07:06