Alejandro Davidovich Fokina nu a pornit la Monte Carlo cu foarte multe șanse, mai ales că l-a întâlnit în turul 2 pe Novak Djokovic, însă spaniolul a reușit turneul carierei pe zgura monegască, unde s-a calificat în finală.
Deși este spaniol, nu Rafael Nadal e omul de la care se inspiră Davidovich Fokina. Sportivul de pe locul 46 ATP a dezvăluit de-a lungul timpului că îi admiră pe rivalii lui Rafa.
De pildă, anul trecut, în cadrul unui interviu oferit la Roland Garros, tenismenul de 22 de ani vorbea în termeni laudativi despre Novak Djokovic. Davidovich Fokina l-a nominalizat pe liderul ATP drept idolul său din tenis, amintindu-i și pe Floyd Mayweather și Cristiano Ronaldo.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51

New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina

Citește și:

"Federer este idolul meu!"

În plus, Alejandro Davidovich Fokina a spus în repetate rânduri că Roger Federer rămâne pentru el cel mai mare tenismen din toate timpurile.
Mai mult, tenismenul de 22 de ani a recunoscut că a suferit de multe ori când elvețianul a cedat în fața lui Rafael Nadal în circuit, mai ales în finalele care au intrat în istoria sportului alb.
"Federer este idolul meu. Am plâns când a pierdut în Australia (n.r. în fața lui Nadal, în 2009), am plâns cu el (n.r. râde). Aș vrea să vorbesc cu el despre aspectul mental într-o zi.
El avea un caracter asemănător cu al meu când era tânăr, rupea totul, era supărat tot timpul. Și într-o zi s-a schimbat total și a început să joace ca cel mai bun din istorie. Mă inspiră foarte mult", a declarat Davidovich Fokina.
Finala turneului ATP de la Monte Carlo, în care ibericul îl va înfrunta pe Stefanos Tsitsipas, este în direct, de la ora 15:30, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43