Alejandro Davidovich Fokina nu a pornit la Monte Carlo cu foarte multe șanse, mai ales că l-a întâlnit în turul 2 pe Novak Djokovic, însă spaniolul reușește turneul carierei pe zgura monegască. Spaniolul de pe locul 46 ATP s-a calificat azi în semifinale după ce a trecut în 3 seturi de campionul de la Indian Wells, Taylor Fritz.
În vârstă de 22 de ani, Davidovich Fokina a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus cu scorul de 2-6, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 24 de minute de joc. În continuare, spaniolul se va duela cu învingătorul meciului dintre Grigor Dimitrov și Hubert Hurkacz, favorit numărul 11 pe tabloul principal de simplu.
CITEȘTE ȘI:
Rolex Monte-Carlo Masters
Ce superstiție are Davidovich Fokina, finalistul de la Monte-Carlo: "La Wimbledon voi probleme"
18/04/2022 LA 11:24

Davidovich Fokina recunoaște că e un mare fan al lui Roger Federer

Deși e spaniol, nu Nadal e omul de la care se inspiră Alejandro Davidovich Fokina. Ibericul a spus în repetate rânduri că Roger Federer rămâne pentru el cel mai mare tenismen din toate timpurile. Mai mult, Davidovich Fokina a recunoscut că a suferit de multe ori când elvețianul a cedat în fața lui Rafael Nadal în circuit, mai ales în finalele care au intrat în istoria sportului alb.
"Federer este idolul meu. Am plâns când a pierdut în Australia (cu Nadal în 2009), am plâns cu el (râde). Aș vrea să vorbesc cu el despre aspectul mental într-o zi. El avea un caracter asemănător cu al meu când era tânăr, rupea totul, era supărat tot timpul. Și într-o zi s-a schimbat total și a început să joace ca cel mai bun din istorie. Mă inspiră foarte mult", a spus Davidovich Fokina.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Rolex Monte-Carlo Masters
Mouratoglou, un antrenor împlinit! Cum a fost surprins tehnicianul Simonei Halep la Monte Carlo
17/04/2022 LA 16:20
Rolex Monte-Carlo Masters
"Am plonjat pentru voi!" Ce au spus Tsitsipas și Davidovich Fokina după finala de la Monte Carlo
17/04/2022 LA 14:57