Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Înfrângerea lui Zverev la Monte Carlo, veste excelentă pentru Novak Djokovic! Cum beneficiază sârbul

Irina Aldea

Publicat 16/04/2022 la 23:36 GMT+3

Înfrângerea lui Alexander Zverev la Monte Carlo reprezintă o veste bună pentru Novak Djokovic, care rămâne acum fără amenințare pentru locul 1 ATP pentru încă o lună.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev și-a pierdut șansa de a-l întrece, cel puțin pentru moment, pe Novak Djokovic în clasamentul mondial. Totuși, Alexander Zverev s-ar fi apropiat foarte mult de sârb dacă ar fi câștigat turneul de la Monte Carlo. Pentru că germanul a pierdut în semifinale la Monte Carlo, Djokovic e sigur că mai rămâne pe prima poziție încă 4 săptămâni.
Sâmbătă, Stefanos Tsitsipas, favoritul numărul 3 de pe tabloul de simplu și campionul en-titre, s-a calificat în marea finală de duminică de la turneul Masters de la Monte Carlo după ce a trecut în penultimul act de Alexander Zverev în minimum de seturi cu scorul de 6-4, 6-2, la capătul unui meci de o oră și 15 minute de joc. Acest rezultat reprezintă o veste foarte bună pentru actualul lider mondial, Novak Djokovic.
picture

Stefanos Tsitsipas n-a stat pe gânduri cu Zverev! Grecul e în marea finală de la Monte Carlo

CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic își prelungește mandatul de lider mondial în clasamentul ATP

În acest moment, Novak Djokovic are 365 de săptămâni petrecute pe locul 1 ATP, un record absolut în tenisul mondial masculin. Pe locul secund în acest clasament este marele rival al sârbului, Roger Federer, cu 310 săptămâni. Luni, pe 18 aprilie, Djokovic va ajunge la 366 de săptămâni.
Pentru că Daniil Medvedev va lipsi din circuit pentru următoarele două luni, iar Zverev a pierdut în semifinale la Monte Carlo, este matematic imposibil ca Novak să piardă locul 1 înainte de 9 mai 2022, ceea ce înseamnă că marele campion sârb va ajunge la 368 de săptămâni petrecute pe locul de lider mondial. Dacă sârbul va mai strânge ulterior alte 9 săptămâni pe locul 1 ATP, atunci el ar depăși-o și pe Steffi Graf (377 de săptămâni – record absolut în tenis) și ar deveni jucătorul cu cele mai multe săptămâni strânse pe locul de lider mondial în tenis, atât la masculin, cât și la feminin.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo