Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stan Wawrinka s-a temut că nu va mai putea reveni în tenis din cauza accidentării! "Au fost multe momente de îndoială"

Bianca Dumitru

Actualizat 11/04/2022 la 12:58 GMT+3

Stan Wawrinka va reveni în această săptămână pe terenul de tenis, urmând a participa la turneul Masters de la Monte Carlo. Elvețianul a vorbit despre ce așteptări are în privința revenirii sale după accidentarea care l-a ținut departe de teren mai mult de un an.

Stan Wawrinka

Credit imagine: Getty Images

Stan Wawrinka se pregătește să revină în circuit, urmând a-l înfrunta pe Alexander Bublik, în primul tur al turneului Masters de la Monte Carlo. Înainte de meci, elvețianul a recunoscut că a avut îndoieli cu privire la revenirea sa pe teren după accidentarea care l-a ținut mai mult de un an pe margine.
Triplul câștigător de Grand Slam a spus că au existat momente în care s-a temut că nu se va putea întoarce în circuit, în ultimul an sportivul având nevoie de două operații pentru a se putea recupera.
"M-am gândit că voi lipsi doar câteva săptămâni. A durat un an întreg, în care am trecut prin multe momente de îndoială. Bineînțeles, am avut acele întrebări în minte. Mi-a fost teamă că lucrurile nu se vor întâmpla așa cum mi-am dorit să se întâmple, iar când treci prin acele momente dificile și ai acele îndoieli, știi că trebuie să treci peste ele pentru a putea trăi o viață normală, de zi cu zi. În mintea mea, într-un fel sau altul, știam că aș vrea să mă întorc", a declarat Wawrinka.
Tenismenul în vârstă de 37 de ani a adăugat că recuperarea sa merge bine și că, deși coprul său nu mai este la fel ca înainte, nu se mai gândește neapărat la retragere.
"Poate că, dacă aș avea dureri, m-aș gândi să-mi iau rămas bun, asta ar fi o opțiune, dar deocamdată lucrurile merg bine. Nivelul meu este destul de bun la antrenamente, dar trebuie să-mi găsesc jocul în timpul meciurilor... Încerc să fac lucrurile corect și să exersez mult, să rămân pozitiv, chiar dacă uneori mă simt foarte frustrat pentru că văd ce trebuie să fac și nu pot să o fac", a conchis elvețianul.
Meciul din primul tur al turneului de la Monte Carlo dintre Wawrinka și Bublik este programat după ora 13:35 și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Citește și:

Wawrinka, învins în primul tur la Marbella

Ținut departe de teren pentru mai bine de un an, Stanislas Wawrinka a revenit la finalul lunii martie pe teren, la turneul challenger de la Marbella. Elvețianul a cedat în minimum de seturi în fața lui Elias Ymer, din Suedia, ocupant al locului 131 ATP. Aflat actualmente în afara top 200 ATP, Wawrinka a pierdut cu scorul de 2-6, 4-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 34 de minute de joc.
Wawrinka a pătruns pe tabloul principal al turneului de la Marbella grație unei invitații a organizatorilor iberici. Din păcate pentru el, revenirea va necesita ceva mai mult timp, după o accidentare cruntă la piciorul stâng. Acesta a fost primul meci al său din martie 2021.
Wawrinka a părut în meciul disputat cu Ymer ieșit total din forma fizică, însă revenirea lui pe teren a fost un prilej de bucurie pentru fanii sportului alb. Pe elvețian, o accidentare gravă la piciorul stâng l-a determinat să recurgă la două intervenții chirurgicale. El a jucat ultima dată în 9 martie 2021, la Doha, unde a fost învins în primul tur de sud-africanul Lloyd Harris.
Wawrinka, care a petrecut trei ani consecutivi în Top 4 mondial între 2014 și 2016, are 16 titluri ATP în palmares și un aur olimpic la dublu masculin, pe care l-a obținut la Beijing 2008 împreună cu compatriotul său Roger Federer. În cariera sa, Wawrinka a obținut peste 500 de victorii și este singurul jucător care i-a învins pe "Big Four" (Djokovic, Nadal, Federer și Murray) atât la competiții de Grand Slam, cât și pe zgură (suprafața sa preferată). El a câștigat 3 titluri majore: Australian Open (2014), Roland Garros (2015) și US Open (2016).
Turneul ATP Masters 1000 de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo