Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stefanos Tsitsipas e din nou campion la Monte Carlo! Grecul l-a învins pe Davidovich Fokina

Bianca Dumitru

Actualizat 17/04/2022 la 17:31 GMT+3

Stefanos Tsitsipas a cucerit titlul pentru a doua oară la rând la turneul de la Monte Carlo, după ce l-a învins pe Alejandro Davidovich Fokina în ultimul act.

Stefanos Tsitsipas

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Stefanos Tsitsipas, favorit numărul 3 la turneul Masters de la Monte Carlo, a câștifat titlul pe zgura monegască pentru a doua oară la rând după ce l-a învins pe Alejandro Davidovich Fokina cu scorul de 6-3, 7-6 (3) la capătul unui meci care a durat o oră și 37 de minute de joc.
Stefanos Tsitsipas mai are în palmares alte șapte titluri ATP: Stockholm (2018), Marsilia, Estoril, Turneul Campionilor (2019), Marsilia (2019), Monte Carlo Masters și Lyon (2021). Grecul a pierdut alte 11 finale. Anul trecut, Tsitsipas a câştigat trofeul la Monte Carlo după ce s-a impus în faţa rusului Andrey Rublev, scor 6-3, 6-3.
UPDATE | Stefanos Tsitsipas a câștigat primul set al finalei de la Monte Carlo cu 6-3, după 30 de minute de joc.
UPDATE | A început finala de la Monte Carlo dintre Alejandro Davidovich Fokina și Stefanos Tsitsipas, cu grecul la serviciu.
Știre inițială
Turneul Masters de la Monte Carlo a ajuns în faza finalei. Alejandro Davidovich Fokina și Stefanos Tsitsipas se vor înfrunta astăzi pentru trofeu, într-un meci care va fi transmis în direct, de la ora 15:30, de Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alejandro Davidovich Fokina a obținut primul biletul pentru finala de la Monte Carlo, deși nu a pornit cu foarte multe șanse în turneu, mai ales că l-a întâlnit în turul 2 pe Novak Djokovic. Spaniolul de 22 de ani a reușit, însă, turneul carierei pe zgura monegască, unde i-a eliminat rând pe rând pe liderul ATP, dar și pe David Goffin, Taylor Fritz și Grigor Dimitrov.
Acesta din urmă i-a fost "victimă" în semifinale, unde Davidovich Fokina s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 6-7 (2), 6-3, după două ore și 44 de minute de joc, calificându-se în finala în care are șansa de a câștiga primul său titlu Masters din carieră.
picture

Davidovich Fokina e în marea finală de la Monte Carlo! Spaniolul, meci uriaș cu Grigor Dimitrov

"Sunt atât de fericit că sunt în finală. Este un vis devenit realitate. Când eram copil visam la această zi. Acum sunt aici, mă voi bucura și voi încerca să dau tot ce pot", a declarat Davidovich Fokina după victoria sa din semifinale.
Citește și:

Tsitsipas, al doilea finalist al turneului de la Monte Carlo

De cealaltă parte, Stefanos Tsitsipas s-a calificat în finala primului turneu pe zgură din acest sezon după ce l-a învins în doar două seturi pe Alexander Zverev, scor 6-4, 6-2, la capătul unui meci de 75 de minute.
picture

Stefanos Tsitsipas n-a stat pe gânduri cu Zverev! Grecul e în marea finală de la Monte Carlo

Deși în sferturi a avut parte de o misiune dificilă, luptându-se timp de aproape 3 ore cu Diego Sebastian Schwartzman, grecul de pe locul 5 ATP l-a dominat pe Zverev și i-a dat un moral bun înaintea ultimului act al turneului.
"Finala va dura puțin mai mult. Alejandro este într-un moment bun, are un ritm bun. Am mai jucat cu el, este un adversar dificil, am dat lupte mari împotriva lui și voi încerca să fiu cât se poate de pregătit la Monte Carlo. Știu că s-a îmbunătățit în ultima perioadă și o să am asta în minte tot meciul pentru a produce cel mai bun tenis de care sunt în stare", a spus Tsitsipas cu privire la finala care se va disputa astăzi.
Partida programată de la ora 15:30 va fi a treia confruntare directă dintre Alejandro Davidovich Fokina și Stefanos Tsitsipas. Cei doi s-au mai înfruntat o dată anul trecut la Monte Carlo, în sferturi, de unde spaniolul s-a retras după ce a pierdut primul set cu 7-5.
A doua întâlnire a celor doi a avut loc în februarie, la Rotterdam, unde Tsitsipas s-a impus în trei seturi, scor 7-5, 6-7 (1), 6-4.
Cine va câștiga finala turneului de la Monte Carlo?
Finala turneului ATP de la Monte Carlo va fi transmisă în direct, de la ora 15:30, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo