Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Casper Ruud, "victimă sigură"! Recordul "de coșmar" al norvegianului după finala pierdută la Monte Carlo

Irina Aldea

Publicat 14/04/2024 la 19:02 GMT+3

Casper Ruud a cedat din nou într-o finală de turneu mare, la Monte Carlo, în fața lui Stefanos Tsitsipas, iar recordul actual al norvegianului e cu adevărat îngrijorător.

Casper Ruud, Monte Carlo 2024

Credit imagine: Getty Images

Casper Ruud a avut săptămâna aceasta un parcurs de vis la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, calificându-se în premieră într-o finală la această categorie. Norvegianul i-a învins pe parcurs pe Tabilo, Hurkacz, Humbert și Djokovic. Până în semifinala disputată cu liderul mondial din ATP, Ruud nu câștigase nici măcar un set în fața legendarului tenismen sârb.
Din păcate pentru norvegian, aici s-au și oprit premierele pentru el săptămâna aceasta, fiindcă în finală nu a reușit să-și depășească cel mai bun nivel și să câștige în sfârșit un trofeu mare. În ultimul act, Stefanos Tsitsipas a câştigat pentru a treia oară în cariera sa turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, după ce l-a învins pe Ruud cu scorul de 6-1, 6-4, după o oră și 38 de minute de joc. Stefanos Tsitsipas, acum locul 12 ATP, a mai triumfat în 2021 şi 2022 la Monte Carlo.

Casper Ruud, "victimă sigură"! Recordul "de coșmar" al norvegianului

Casper Ruud, finalist la Roland Garros în 2022 şi 2023, şi la US Open în 2023, ajunsese până acum o singură dată în semifinale la Monte Carlo, în 2021, când a cedat în faţa rusului Andrey Rublev. Prin urmare, Casper Ruud a suferit azi o nouă înfrângere dureroasă în finala unui turneu important și deja s-au adunat în dreptul său șase eșecuri usturătoare, șapte dacă includem și turneul ATP 500 de la Acapulco din acest an.
Casper Ruud are așadar o serie de coșmar în dreptul său, un procentaj de 100% în privința înfrângerilor în finalele turneelor mari (record înregistrat în perioada 1990 – 2024, simplu masculin). Cu cele șase finale pierdute, Ruud i-a depășit pe Mardy Fish, Kei Nishikori și Milos Raonic, toți cu câte cinci finale mari pierdute. Chiar dacă Ruud are în palmares 10 titluri, toate 10 fac parte din categoria turneelor de 250 de puncte ATP.
În ciuda acestei statistici îngrijorătoare, Casper Ruud a arătat optimism și a promis că va lupta pentru a câștiga un turneu mare în viitorul apropiat: "Regret că nu m-am descurcat mai bine. Cred că suntem încă aproape de a câștiga titluri mari și voi munci din greu pentru a realiza acest lucru în curând", a declarat el.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo