Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Holger Rune, derapaj după o postare publicată de ATP care l-ar fi favorizat pe Jannik Sinner: "Doamne ferește"

Andrei Nicolae

Actualizat 13/04/2024 la 12:59 GMT+3

Holger Rune a fost eliminat ieri din turneul de la Monte Carlo de către Jannik Sinner, la capătul unui meci în care danezul a avut câteva momente în care și-a pierdut cumpătul. La o zi după duelul din sferturile competiției, numărul 7 mondial a lansat acuzații dure către ATP, care l-ar fi favorizat pe italian într-o postare publicată pe rețelele sociale.

Sinner e impecabil și pe zgură! Italianul, victorie de senzație în testul cu Rune. Rezumatul (SNTV)

Holger Rune și-a luat "adio" de la Masters-ul de la Monte Carlo, după ce a fost eliminat în sferturile de finală de către Jannik Sinner după 2 ore și 42 de minute de joc. Danezul a cedat în trei seturi, la capătul unei partide care a fost plină de tensiuni din cauza momentelor în care numărul 7 mondial și-a pierdut cumpătul.
Holger Rune și-a pus publicul în cap la Monte Carlo și a fost sancționat în prelungirile setului secund de arbitrul de scaun pentru gesturile pe care le-a făcut către tribune, enervând și provocând publicul. Danezul s-a oprit din a mai juca și s-a așezat așteptând intervenția supervizorului. Acesta din urmă a putut să-l calmeze pe danez, iar meciul s-a putut relua, în final.
Ulterior, disputa dintre Rune și arbitru a continuat, după ce Sinner a trimis o minge care a fost dictată afară de arbitrul de linie, însă oficialul din scaun a coborât și a dictat mingea ca fiind în interiorul terenului. Holger i-a reproșat asta arbitrului: "Dictezi totul împotriva mea", i-a spus danezul oficialului, primind imediat replica: "Nu am nimic împotriva ta!". Holger a continuat și l-a rugat pe arbitru să-l respecte: "Sunt și eu o persoană. Așa că te rog să mă respecți". În cele din urmă, sistemul Hawkeye a confirmat că mingea lui Jannik a fost OUT în tiebreak, astfel că Holger ar fi condus cu 4-2.
Citește și:

Rune, acuzații dure către ATP, după duelul tensionat din sferturi cu Sinner

La nici 24 de ore de la încheierea partidei din sferturile de la Monte Carlo, Rune și-a exprimat din nou furia, de data aceasta în mediul online. Danezul a lansat acuzații dure către ATP, care a postat pe pagina oficială un punct din partida sa cu Sinner, atașând mesajul: "Forța fie cu tine, Jannik Sinner!". Rune a considerat acel text unul părtinitor în favoarea italianului, opinie exprimată de asemenea și de alți internauți care au observat postarea respectivă.
Astfel, numărul 7 mondial a expus cum s-a simțit dezavantaj de-a lungul prezenței sale la Monte Carlo, unde a fost nevoit să joace două meciuri într-o singură zi din cauza condițiilor meteo, după care în partida cu Sinner, a fost în viziunea sa dezavantaj de arbitrul de scaun.
"La ce vă referiți, ATP?. De la bun început, nu mi-ați oferit cele mai bune condiții, am jucat 2 meciuri într-o zi, fără să am aproape deloc timp de recuperare. Arbitrul de scaun a făcut greșeli cruciale și a dictat un avertisment greșit care a deranjat meciul. Forța fie cu tine..doamne ferește", a scris danezul pe contul său, drept răspuns la postarea forului oficial.
În ciuda comentariilor acide la adresa oficialilor ATP, Rune nu a ezitat să își arate respectul față de Sinner, care s-a calificat în semifinalele competiției. Danezul l-a lăudat pe italian și și-a exprimat entuziasmul privind duelul oferit de ei doi.
"Ieri au fost raliuri geniale. Minunat meci. Felicitări lui Jannik, ne vedem la anul"
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo