Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev și-a pus cenușă în cap, după ce "și-a pierdut mințile" la Monte Carlo: "Uneori înnebunesc"

Nicu Savin

Publicat 11/04/2024 la 07:36 GMT+3

Daniil Medvedev a fost protagonistul unui moment care nu-i face deloc cinste, în meciul cu Gael Monfils de la Monte Carlo. Enervat de o decizie greșită a arbitrilor, rusul și-a ieșit din fire și a rostit cuvinte oribile la adresa oficialilor. La final, Medvedev a recunoscut că nu se poate controla în astfel de clipe, chiar dacă și-a propus să fie mai calm.

Daniil Medvedev à Monte-Carlo en 2024

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev a început foarte bine sezonul de zgură, învingându-l cu 6-2, 6-4 pe Gael Monfils, în turul 2 al Mastersului de la Monte Carlo. Prestația bună a rusului a fost umbrită de o ieșire nervoasă la adresa arbitrilor, pe care i-a jignit în față din cauza unei decizii care s-a dovedit a fi eronată.
La conferința de presă de după meci, Medvedev s-a declarat fericit că a reușit să treacă peste acel moment și a recunoscut că pur și simplu nu se poate controla în astfel de situații, chiar dacă și-a propus să fie mult mai calm când apar asemenea episoade în timpul meciurilor.
"În primul rând, știu cine sunt și de unde vin, știu care este atitudinea mea, că uneorio să înnebunesc pe teren, fie din cauza mea, a echipei mele, a spectatorilor sau a arbitrului de scaun.. Încerc să lucrez la asta, să înnebunesc mai puțin și să nu-mi afecteze jocul. Sunt fericit, poate vor fi meciuri pe care le pierd din cauza asta, dar azi am știut să mă descurc când eram condus 3-1 (n.r. în setul 2 Monfils a avut 4-1), acolo am reusit să stau linistit și să continui să lupt. Mi-am spus iar și iar că nu vreau să pierd jocul din cauza a ceea ce s-a întâmplat, îmi doream foarte mult să câștig, așa că am reușit să o fac. Uneori nu-ți controlezi emoțiile pe moment, dar mai târziu este loc să-ți corectezi gândurile, asta mi-a fost foarte greu de la începutul carierei mele.", a spus Medvedev, citat de puntodebreak.com.
Atitudinea lui Medvedev a fost taxată dur în mediul online, dar și de unii specialiști. Justine Henin a fost cea mai vehementă la adresa rusului, belgianca spunând că e inadmisibil ca un jucător să aibă un asemenea comportament din cauza unei greșeli a arbitrului.

Daniil Medvedev, încrezător că poate obține rezultate mari pe zgură

Dincolo de controversa din actul secund, Medvedev a arătat în general un joc solid, iar încrederea sa că poate face un sezon bun pe zgură este la cote ridicate.
"Sezonul trecut m-a învățat că pot câștiga orice turneu pe zgură, pentru că atunci când câștigi la Roma și ajungi în sferturile de finală de la Roland Garros, jucând cinci seturi, arată că poți câștiga orice turneu. Nu există nicio diferență între Paris și Roma: dacă ești capabil să te descurci bine în turneele precedente, poți să o faci și la un Grand Slam. Acest lucru este bun pentru încrederea mea, știu că mă descurc bine acolo. E o diferență față de hard, unde știu că pot juca bine și, în 90% din cazuri, voi câștiga meciul. Pe zgură nu e așa, acolo trebuie să lucrez la fiecare punct. Pe hard, dacă am 40-0 pe serviciul meu, știu că voi pierde două jocuri tot anul din acea poziție; Acest lucru nu este valabil pe zgură. Sunt mai multe break-uri, sunt sărituri proaste, uneori nici măcar nu poți lovi al doilea serviciu. Nu-mi place zgura la fel de mult ca celelalte suprafețe, dar sunt într-un moment al vieții mele în care accept asta. Încerc să găsesc soluții, mă bucur să mă văd în acesată situație.", a conchis Medvedev.
Daniil Mevdedev va juca azi în optimile de la Monte Carlo, contra lui Karen Khachanov, care în turul secund a trecut în 3 seturi de Francisco Cerundole, scor 4-6, 6-4, 6-3. Cei doi ruși s-au mai duelat de 6 ori până acum, iar Medvedev a câștigat 5 partide. Confruntarea din Principat va fi prima dintre ei pe zgură.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo