Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a fost "bântuit" de eșecul cu Musetti de anul trecut! Ce a făcut diferența azi: "Mi-am zis 'Oh, nu!'"

Irina Aldea

Actualizat 11/04/2024 la 19:43 GMT+3

Novak Djokovic și-a luat joi revanșa cu Lorenzo Musetti și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Monte Carlo. Sârbul s-a impus în minimum de seturi, dar a recunoscut că a fost "bântuit" de eșecul cu Musetti de anul trecut, când în aceeași fază, italianul revenea de la set și 2-4 pentru a-l elimina pe liderul ATP.

Lorenzo Musetti & Novak Djokovic, Monte Carlo 2024

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, liderul mondial și principalul favorit de la Monte Carlo, s-a calificat joi în sferturile de finală ale competiției din Monaco după ce și-a luat revanșa cu Lorenzo Musetti (24 ATP). Sârbul s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore de joc. Cel mai de succes tenismen din toate timpurile a început partida greoi, cedându-și game-ul de serviciu.
Extrem de energic și foarte activ, Musetti părea că se îndreaptă cu pași repezi spre câștigarea primei manșe fără emoții, însă Nole a fost din nou "ajutat" de public, care l-a fluierat la un moment dat pentru o conversație în contradictoriu cu arbitrul de scaun la scorul de 3-4 (15-40) în favoarea italianului. Din acel moment, sârbul a fost de neoprit, obținând primul break al meciului și continuând să arate un nivel de joc încântător.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic a fost "urmărit" de eșecul cu Musetti de anul trecut! Ce a făcut diferența azi

Djokovic a precizat că momentul aprins dintre el și publicul de la Monte Carlo l-a ajutat să facă diferența, dar a recunoscut totodată că i-a venit în minte eșecul de anul trecut în momentul în care conducea cu set și 4-2. În 2023, de la același scor, italianul a revenit și s-a calificat mai departe. Amintirea a avut un impact mare pentru sârb azi, cedându-și serviciul la 4-3 în setul secund, dar revenindu-și rapid pentru a încheia confruntarea în două seturi.
"Acel moment a fost definitoriu. El avea 4-3 și 40-15 pe propriul serviciu, dar publicul a făcut ce a făcut și m-a ajutat. De atunci am început să câștig ritm, el parcă a slăbit nivelul, dar a jucat foarte bine în primele game-uri, m-a făcut să alerg, însă lucrurile se pot răsturna foarte rapid, mai ales pe această suprafață. Plăcere în suferință, asta îți dă zgura. Faptul că am rămas agresiv m-a ajutat mult, a contat.
Nu cred că sunt la cel mai mult nivel, dar azi a fost un test bun, anul trecut am jucat cu el și am pierdut. Nu pot să nu recunosc că m-am gândit la meciul de anul trecut în setul secund. Am avut set și 4-2 și anul trecut și am pierdut, atunci mi-am zis 'Oh, nu!', dar am reușit să-mi revin", a transmis Novak Djokovic la interviul de pe teren.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo