Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Casper Ruud, sincer după victoria carierei, cu Djokovic, la Monte Carlo: "M-am rugat să fie dublă greșeală"

Irina Aldea

Actualizat 13/04/2024 la 20:56 GMT+3

Casper Ruud l-a învins în premieră pe liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, iar după semifinala disputată la Monte Carlo în compania sârbului, norvegianul nu și-a ascuns încântarea.

Novak Djokovic & Casper Ruud, Monte Carlo 2024

Credit imagine: Getty Images

Al 10-lea tenismen al lumii, Casper Ruud, l-a învins sâmbătă pe numărul unu mondial, sârbul Novak Djokovic, în trei seturi, 6-4, 1-6, 6-4, şi va juca finala turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu premii totale de 5.950.575 de euro. Casper Ruud, locul 10 ATP, a obținut prima sa victorie în faţa lui Novak Djokovic, într-o reeditare a finalei de anul trecut de la Roland Garros, încheiată cu victoria sârbului.
Ruud, finalist la Roland Garros, în 2022 şi 2023, şi la US Open în 2023, mai ajunsese o singură dată în semifinale la Monte Carlo, în 2021, când s-a înclinat în faţa rusului Andrei Rublev.În finala de la Monte Carlo, norvegianul îl va întâlni pe grecul Stefanos Tsitsipas (12 ATP), care s-a impus sâmbătă în faţa italianului Jannik Sinner (2 ATP) în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4. Stefanos Tsitsipas este campion în 2021 şi 2022 la Monte Carlo.
CITEȘTE ȘI:

Casper Ruud, savuros după victoria carierei, cu Djokovic, la Monte Carlo

După meci, Casper Ruud a fost întrebat cum a descoperit cum să-l învingă pe Novak Djokovic și cum a reușit s-o facă. Norvegianul a oferit un răspuns savuros: "Bună întrebare. Nu am toate răspunsurile în acest moment. Știu doar că sunt super fericit. Este o zi pe care o voi ține minte multă vreme.
Să înving un număr 1 mondial este ceva ce nu am mai făcut niciodată... să-l înving pe Novak... E ceva ce n-am mai făcut niciodată. Sunt foarte, foarte fericit. Sunt în stare de șoc acum. Eram în avantaj în setul al treilea, apoi a revenit. E tipic pentru cât de buni sunt acești băieți legendari sub presiune. Te gândești 'oh, te rog, nu lăsa să îți scape asta'", a spus Ruud zâmbind.
Meciul Djokovic - Ruud s-a încheiat cu dubla greșeală a sârbului: "Când a ratat primul serviciu, m-am gândit că a salvat atât de multe mingi de break în moduri nebunești. M-am rugat ca măcar o dată să fie o dublă greșeală... Cineva sau ceva de sus m-a ascultat. Bineînțeles că e nefericit să se termine așa, cu o dublă greșeală. Dar pentru mine a fost frumos să văd cum mingea aia e lungă".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo