Stefanos Tsitsitpas a stat doar jumătate de oră pe teren la Paris, acolo unde se desfășoară ultimul turneu ATP Masters 1000 al anului. Grecul de pe locul 3 mondial l-a întâlnit în turul 2 pe australianul Alexei Popyrin (71 ATP), dar a fost nevoit să se retragă în primul set, la scorul de 4-2 pentru Popyrin.
Stefanos Tsitsipas a acuzat dureri la mâna dreaptă, iar după o discuție scurtă cu trainerul, grecul a decis să nu mai continue partida, în contextul în care la jumătatea acestei luni va avea loc Turneul Campionilor la Torino.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34

Stefanos Tsitsipas se află la primul abandon al carierei

Din nefericire pentru grec, acesta a avut parte de o premieră negativă seara trecută la Paris. Abandonul din partida cu Popyrin a reprezentat prima partidă pe care Tsitsipas nu o termină pe teren. Până acum, în circuitul profesionist, acesta avea 281 de partide pe care le-a dus la bun sfârșit.
Potrivit lui Tsitsipas, problema pe care o are la mâna dreaptă nu este nouă, grecul confruntându-se cu aceasta de ceva vreme.
"Nu m-am retras o singură dată în viața mea, dar a fost ceva ce a trebuit să fac astăzi (n.r. ieri). Încerc să am grijă în ceea ce privește următorul turneu, care este cel mai important pentru mine. Am această problemă cu brațul drept de ceva vreme, a devenit mai deranjantă în ultimele săptămâni.
https://i.eurosport.com/2021/11/03/3247956.jpg
Încerc doar să mă protejez. Am simțit durerea în timpul meciului și nu am vrut ca situația să se înrăutățească. Nu e ușor să spui stop, mai ales când ești la un turneu important ca acesta, în care chiar vrei să ai un parcurs bun.
Voi urma un tratament. Voi încerca să am cei mai buni oameni care să mă trateze și să îmi ofere cele mai bune sfaturi. Voi face tot posibilul pentru a mă recupera și pentru a fi la 100% din nou", a declarat după partidă grecul de 23 de ani.
Stefanos Tsitsipas este calificat la Turneul Campionilor, turneu pe care l-a câștigat în 2019. Din acest an, Turneul Campionilor se va desfășura la Torino, în perioada 14-21 noiembrie 2021.
Dacă pentru Tsitsipas, Mastersul de la Paris a luat sfârșit, pentru adversarul său, Alexei Popyrin, turneul continuă. Acesta îl va întâlni în optimile de finală pe compatriotul său, James Duckworth (55 ATP).
Turneul ATP Masters 1000 de la Paris este în această săptămână în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Nitto ATP Finals
Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"
21/11/2022 LA 17:08
Nitto ATP Finals
Nitto ATP Finals : Rezumatul partidei Tsitsipas - Rublev
19/11/2022 LA 06:49