Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stefanos Tsitsipas, premieră negativă, după abandonul cu Popyrin de la Paris

Alex Masgras

Publicat 04/11/2021 la 11:04 GMT+2

Stefanos Tsitsipas, numărul 3 mondial, s-a retras în partida contra lui Alexei Popyrin de la turneul ATP Masters 1000 de la Paris, în urma unei probleme acuzate la mâna dreaptă.

Stefanos Tsitsipas

Credit imagine: SID

Stefanos Tsitsitpas a stat doar jumătate de oră pe teren la Paris, acolo unde se desfășoară ultimul turneu ATP Masters 1000 al anului. Grecul de pe locul 3 mondial l-a întâlnit în turul 2 pe australianul Alexei Popyrin (71 ATP), dar a fost nevoit să se retragă în primul set, la scorul de 4-2 pentru Popyrin.
Stefanos Tsitsipas a acuzat dureri la mâna dreaptă, iar după o discuție scurtă cu trainerul, grecul a decis să nu mai continue partida, în contextul în care la jumătatea acestei luni va avea loc Turneul Campionilor la Torino.

Stefanos Tsitsipas se află la primul abandon al carierei

Din nefericire pentru grec, acesta a avut parte de o premieră negativă seara trecută la Paris. Abandonul din partida cu Popyrin a reprezentat prima partidă pe care Tsitsipas nu o termină pe teren. Până acum, în circuitul profesionist, acesta avea 281 de partide pe care le-a dus la bun sfârșit.
Potrivit lui Tsitsipas, problema pe care o are la mâna dreaptă nu este nouă, grecul confruntându-se cu aceasta de ceva vreme.
"Nu m-am retras o singură dată în viața mea, dar a fost ceva ce a trebuit să fac astăzi (n.r. ieri). Încerc să am grijă în ceea ce privește următorul turneu, care este cel mai important pentru mine. Am această problemă cu brațul drept de ceva vreme, a devenit mai deranjantă în ultimele săptămâni.
Rolex Paris Masters: Tsitsipas retires with an arm injury
Încerc doar să mă protejez. Am simțit durerea în timpul meciului și nu am vrut ca situația să se înrăutățească. Nu e ușor să spui stop, mai ales când ești la un turneu important ca acesta, în care chiar vrei să ai un parcurs bun.
Voi urma un tratament. Voi încerca să am cei mai buni oameni care să mă trateze și să îmi ofere cele mai bune sfaturi. Voi face tot posibilul pentru a mă recupera și pentru a fi la 100% din nou", a declarat după partidă grecul de 23 de ani.
Stefanos Tsitsipas este calificat la Turneul Campionilor, turneu pe care l-a câștigat în 2019. Din acest an, Turneul Campionilor se va desfășura la Torino, în perioada 14-21 noiembrie 2021.
Dacă pentru Tsitsipas, Mastersul de la Paris a luat sfârșit, pentru adversarul său, Alexei Popyrin, turneul continuă. Acesta îl va întâlni în optimile de finală pe compatriotul său, James Duckworth (55 ATP).
Turneul ATP Masters 1000 de la Paris este în această săptămână în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo