Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev și Alexander Zverev vor disputa finala turneului Masters de la Shanghai

Irina Aldea

Actualizat 12/10/2019 la 19:29 GMT+3

Daniil Medvedev și Alexander Zverev vor disputa duminică finala Masters de la Shanghai. Noua generație începe din ce în ce mai mult să confirme printre granzii din tenisul mondial masculin.

Zverev Medvedev

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev și Alexander Zverev vor fi protagoniștii finalei de 1000 de puncte de la Shanghai. Primul care a obținut calificarea în ultimul act la turneul asiatic a fost Daniil Medvedev, locul 4 ATP, care l-a învins în semifinale pe Stefanos Tsitsipas, locul 7 ATP. Rusul s-a impus după o oră și 39 de minute de joc, scor 7-6 (5), 7-5. Medvedev a obținut astfel calificarea în cea de-a șasea finală consecutivă în circuitul masculin de tenis, a noua a lui din acest sezon competițional.
Campion în acest an la Sofia, Cincinnati și St. Petersburg și finalist la Brisbane, Barcelona, Washington, Montreal și US Open, Medvedev mărturisește că nu s-a gândit niciodată că ar putea înregistra astfel de rezultate în cariera lui: “Să ajung în șase finale consecutive, inclusiv trei de Masters 1000 și una de Grand Slam, este ceva la care nici măcar nu îndrăzneam să visez, ca să fiu sincer. Vreau să mențin acest moment și sper că pot ajunge la șapte sau opt, una după alta”.

Alexander Zverev, al doilea finalist la Shanghai

Cea de-a doua semifinală de la Shanghai i-a adus față în față pe Matteo Berrettini și Alexander Zverev. Cel din urmă s-a impus fără a întâmpina o încercare prea aspră din partea adversarului. Germanul în vârstă de 22 de ani a câștigat în semifinale cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și opt minute de joc. Zverev a avut nevoie de câte un break în fiecare manșă pentru a obține biletul către finală. Jucătorul de tenis din Germania s-a calificat astfel în cea de-a treia finală din acest sezon și a șasea de Masters 1000 din carieră.
Daniil Medvedev și Alexander Zverev s-au mai întâlnit până în prezent de patru ori în circuit. Germanul s-a impus de fiecare data. De altfel, rusul a reușit să-i ia lui Zverev un singur set în toate cele patru întâlniri. “Se simte cu adevărat grozav. Simt că am jucat un tenis bun săptămâna aceasta și să fiu într-o finală de Masters 1000 aici la Shanghai este ceva foarte special pentru mine. De abia aștept finala și sper să joc un tenis bun și mâine”, a spus Zverev la conferința de presă de după semifinală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo