Stefanos Tsitsipas, ocupantul locului 7 în clasamentul ATP, l-a eliminat în sferturile de finală ale turneului Masters de la Shanghai pe Novak Djokovic, liderul mondial și campionul en-titre de la competiția organizată în China. Grecul s-a impus în fața marelui campion sârb la capătul unui meci care a durat două ore și 3 minute de joc, scor 3-6, 7-5, 6-3. În continuare, Tsitsipas îl va întâlni la Shanghai pe rusul aflat în mare formă, Daniil Medvedev.
Tsitsipas a reușit să-i învingă în același sezon pe toți reprezentanții grupului select The Big Three”. Primul pe lista grecului a fost Roger Federer, pe care l-a eliminat la Australian Open. Mai apoi, Rafael Nadal a fost și el învins de Tsitsipas la Madrid, chiar pe suprafața preferată a ibericului. Nici Novak Djokovic nu a scăpat de înfrângere în fața tânărului grec, care a obținut calificarea în penultimul act la Shanghai după o luptă impresionantă.

Stefanos Tsitsipas, evoluție remarcabilă la Shanghai

Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 2 ORE
Pentru Novak Djokovic, înfrângerea suferită cu Tsitsipas este fără doar și poate una pe care nu o va uita prea ușor. De altfel, este doar a doua înfrângere suferită de sârb atunci când câștigă primul set într-un meci dintr-un turneu de categorie Masters. Djokovic avea un bilanț de 54-1 înaintea acestui meci, singura înfrângere suferită datând din 2013, de la Roma, când Tomas Berdych s-a impus după ce pierduse primul set. Sârbul a mai pierdut de-a lungul timpului două meciuri în China, în 2008 cu Tsonga la ATP Finals și în 2009 cu Davydenko la Shanghai.
https://i.eurosport.com/2019/10/11/2694129.jpg
"El a jucat un tenis de mai bună calitate și a evoluat foarte bine după ce a servit. Își menținea serviciul cu retururi foarte bune în primele câteva raliuri din schimb. Nu l-am făcut să se apere îndeajuns. I-am lăsat la dispoziție mult timp pentru a dicta jocul din spatele terenului și chiar a meritat să câștige azi", a spus Novak Djokovic la conferința de presă de după meci.
În acest caz, Rafael Nadal se menține aproape în cursa pentru a termina acest sezon competițional pe prima poziție în clasamentul ATP. Diferența dintre ei în acest moment este de doar 320 de puncte ATP în clasamentul live. Grecul s-a calificat în premieră la Turneul Campionilor de anul acesta și va reprezenta fără doar și poate un real pericol pentru veteranii din circuit.
Tenis
Djokovic încearcă să-și spele imaginea după scandalul provocat în Australia! În ce investește sârbul
ACUM 5 ORE
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 10 ORE