Stefanos Tsitsipas, locul 7 ATP, a obținut vineri calificarea la Turneul Campionilor, organizat la Londra în perioada 10-17 noiembrie. Tânărul grec, care va evolua printre cei mai buni opt jucători din acest sezon, s-a impus anul trecut la competiția finală destinată jucătorilor făcând parte din noua generație din ATP.
Tsitsipas a înregistrat de-a lungul acestui sezon competițional 44 de victorii și 21 de înfrângeri, câștigând de asemenea două titluri ATP, la Estoril și Marseille. Până acum, la competiția din Londra s-au calificat Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Daniil Medvedev și Dominic Thiem.

Stefanos Tsitsipas, în premieră calificat la Turneul Campionilor

Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul partidei Stefanos Tsitsipas - Sebastian Baez
IERI LA 08:23
https://i.eurosport.com/2019/10/11/2694087.jpg
Tsitsipas s-a calificat la competiția finală de la Londra ca urmare a victoriei pe care Daniil Medvedev a obținut-o la Shanghai în fața italianului Fabio Fognini, scor 6-3, 7-6 (4). De asemenea, Stefanos a devenit primult jucător grec din istorie care a intrat în Top 5 ATP. În prezent, el este pe locul 7 ATP. Pe lângă cele două titluri cucerite la Marseille și Estoril, grecul l-a eliminat pe Nadal la Madrid și l-a învins pe Federer la Australian Open. De asemenea, el a mai disputat finale la Dubai (a pierdut în fața lui Federer) și Beijing (a pierdut în fața lui Thiem).
În prezent, în cursa pentru calificarea la Turneul Campionilor mai sunt disponibile doar două locuri. Pe locurile șapte și opt sunt acum clasați Roberto Bautista Agut și Alexander Zverev. Pe locurile 9 și 10 sunt clasați Matteo Berrettini și David Goffin. Concurenți foarte puternici sunt și Fabio Fognini, Kei Nishikori și Gael Monfils. Campionul en-titre de la Turneul Campionilor este Alexander Zverev, care l-a învins în finala de anul trecut pe Novak Djokovic cu scorul de 6-4, 6-3.
Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
16/01/2022 LA 10:53
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
16/01/2022 LA 09:15