Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz începe să fie "citit" de rivali! Dimitrov a dezvăluit secretul succesului de la Shanghai

Nicu Savin

Actualizat 11/10/2023 la 17:29 GMT+3

Carlos Alcaraz a fost învins surprinzător de Grigor Dimitrov, în optimile de finală ale Mastersului de la Shanghai. La finalul partidei, bulgarul a dezvăluit secretul succesului său, spunând că a încercat să-l țină pe iberic sub presiune, pentru că știe că acestuia nu-i place deloc să joace din defensivă.

Punctul prin care Grigor Dimitrov l-a învins pe Carlos Alcaraz la Shanghai

Carlos Alcaraz pornea ca mare favorit în duelul cu Grigor Dimitrov de la Shanghai, dar ibericul a suferit un eșec la care puțini se așteptau. Cei doi jucători se întâlniseră de 3 ori în circuit, iar Carlitos a câștigat de fiecare dată fără emoții, în minim de seturi.
Betano - Shanghai
Toată emoția de la Shanghai de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Istoria părea să se repete și de această dată, după ce Alcaraz și-a adjudecat primul set cu 7-5. Bulgarul nu a clacat psihic și a început să joace din ce în ce mai bine, iar în final s-a impus cu scorul de 5-7, 6-2, 6-4, la capătul a două ore și 11 minute de joc.

Grigor Dimitrov, victoria sezonului! L-a învins pe Alcaraz în optimile de la Shanghai

La interviul acordat pe teren, Dimitrov a dezvăluit că secretul succesului său a fost încrederea în forțele proprii, dar și faptul că a reușit să-l pună mereu în defensivă pe Alcaraz, ceea ce acestuia nu-i place deloc.
"A avea încredere în abilitățile mele a fost cheia, știam ce trebuie să fac pentru a-l învinge. Era evident că trebuia să pun presiune constantă asupra lui, nu-i place să joace în defensivă, așa că a trebuit să-l pun în situații incomode. Am profitat de fiecare oportunitate pe care am avut-o și asta a fost cheia", a spus Dimitrov.
Dacă pentru Alcaraz este una dintre cele mai greu digerabile înfrângeri ale sezonului, cu siguranță că pentru Dimitrov este cel mai important succes din ultimii ani. Bulgarul a devenit abia al 4-lea jucător care câștigă un meci contra lui Alcaraz după ce a pierdut primul set, în 2023. Primii 3 au fost Cameron Norrie, Novak Djokovic și Jannik Sinner.
Pentru Dimitrov a fost a 4-a victorie a carierei în fața unui jucător clasat pe locurile 1 sau 2 în clasamentul ATP. Bulgarul este pentru prima dată în 2023 în sferturile unui turneu Masters, ajungând la 11 ani consecutivi în care atinge această performanță.
Pentru un loc în careul de ași, Grigor Dimitrov se va duela cu Nicolas Jarry, aflat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de 1000 de puncte. Odată cu eliminarea lui Carlos Alcaraz, doar un singur jucător din top 10 ATP mai este în competiția de la Shanghai. Este vorba despre Andrey Rublev, care va juca azi în ultimul meci din optimi, contra lui Tommy Paul.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo