Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Corretja a dezvăluit cum l-a învins Dimitrov pe Alcaraz, la Shanghai. Djokovic, dat exemplu lui Carlitos

Irina Aldea

Publicat 12/10/2023 la 13:07 GMT+3

Carlos Alcaraz a fost eliminat în optimile de finală la turneul Masters de la Shanghai de către Grigor Dimitrov, după ce câștigase primul set. Alex Corretja, expert Eurosport, a analizat partida și l-a dat exemplu pe Djokovic.

Dimitrov, cea mai importantă victorie a sezonului! Rezumatul partidei cu Alcaraz de la Shanghai

Carlos Alcaraz a părăsit prematur turneul ATP 1000 de la Shanghai, după ce a cedat în 3 seturi în fața lui Grigor Dimitrov. Spaniolul a câștigat runda inaugurală cu 7-5, dar a cedat apoi inexplicabil cu 2-6, 4-6, fiind eliminat neașteptat. Cei doi jucători se întâlniseră de 3 ori în circuit, iar Carlitos a câștigat de fiecare dată fără emoții, în minim de seturi.
Betano - Shanghai
Toată emoția de la Shanghai de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Istoria părea să se repete și de această dată, după ce Alcaraz și-a adjudecat primul set cu 7-5. Bulgarul l-a surprins însă pe spaniol și și-a ridicat nivelul de joc pentru a câștiga în cele din urmă partida la capătul a două ore și 11 minute de joc. Alex Corretja, expertul Eurosport, a analizat partida și a dezvăluit cum l-a surprins bulgarul pe al său tânăr compatriot.
CITEȘTE ȘI:

Corretja a dezvăluit cum l-a învins Dimitrov pe Alcaraz, la Shanghai

Corretja a vorbit despre meciul dintre Alcaraz și Dimitrov și l-a dat drept exemplu pe Djokovic datorită modului în care sârbul își alege turneele pe care le dispută: "Dimitrov joacă un tenis puțin diferit acum, schimbă înălțimea, poate varia cu slice-ul, are un serviciu bun. Este un tenis mult mai variat decât cel cu care este obișnuit Carlitos, nu știu dacă asta l-a surprins, este posibil. Dacă Alcaraz joacă la cel mai bun nivel al său, câștigă 95% din meciuri, mai puțin atunci când joacă împotriva unor jucători aflați și ei la un nivel foarte ridicat.
Este bine ca Alcaraz să înțeleagă, atunci când nu este la cel mai bun nivel al său, cum poate învinge jucători care variază, așa cum a făcut Dimitrov. Ce a jucat în China... nu e îngrijorător. Nu are importanță, fiecare turneu este o experiență de învățare pentru Alcaraz, sezonul său fiind deja spectaculos. Va veni un moment în care Carlos va trebui să selecteze turneele la care joacă așa cum o face Djokovic.
Suntem obișnuiți cu vremurile în care Nadal, Djokovic și Federer ajungeau la turneele Masters 1.000 și le câștigau ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Să se mențină la 100% în cele 80 de meciuri pe care le joacă pe an este imposibil. Una dintre cheile succesului pentru Alcaraz este să selecteze cu grijă turneele la care joacă, pentru că din cauza călătoriilor, antrenamentelor, schimbărilor de program și de hoteluri poate deveni epuizat", a transmis Corretja.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo