Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hurkacz, victorie de senzație la Shanghai, cu Rublev! Polonezul a bifat premiere absolute în istoria tenisului

Irina Aldea

Publicat 15/10/2023 la 14:48 GMT+3

Hubert Hurkacz a câștigat marele trofeu la Shanghai după ce l-a învins pe Andrey Rublev într-un meci extrem de disputat, care s-a decis în tiebreak-ul setului al treilea. Acesta este al doilea titlu Masters 1000 al carierei pentru polonez, care a bifat o serie de premiere absolute în istoria tenisului.

Hubert Hurkacz, Shanghai 2023

Credit imagine: Getty Images

Hubert Hurkacz, al 16-lea favorit al turneului Masters de la Shanghai, a câștigat în China marele trofeu după ce l-a învins pe Andrey Rublev (5 ATP, cap de serie numărul 5) cu scorul de 6-3, 3-6, 7-6 (8), la capătul unui meci care a durat două ore și 9 minute de joc. Rusul a avut mai multe crize de nervi pe parcursul meciului, iar la final s-a lovit puternic cu racheta în picior, după ultimul punct al finalei.
picture

Rublev s-a enervat la culme la Shanghai. Rusul a urlat la un fotograf și a primit avertisment

În urma victoriei obținute în fața lui Andrey Rublev în finala Masters-ului de la Shanghai, Hubert Hurkacz a cucerit al doilea titlu ATP Masters 1000 din carieră (după Miami 2021). Este, de asemenea, al doilea titlu al lui Hurkacz din 2023, după cel de la Marsilia. Polonezul are acum mai multe titluri Masters 1000 (2) decât jucători precum Wawrinka, Cilic, Dimitrov, Del Potro, Thiem, Khachanov sau Fognini (1). Acum, el are 7 titluri în palmares: Shanghai, Marseille (2023) Halle (2022) Metz, Miami Masters, Delray Beach (2021) Winston-Salem (2019).
CITEȘTE ȘI:

Hurkacz, victorie de senzație la Shanghai, cu Rublev! Super-reușitele polonezului

Datorită succesului obținut în fața lui Rublev, Hubert Hurkacz a marcat câteva reușite excepționale. Mai exact:
Succesul lui Hubert Hurkacz în fața lui Andrey Rublev la Shanghai a reprezentat, cea de-a 50-a victorie a sa pe hard la turneele ATP Masters 1000, devenind primul polonez care reușește acest lucru de la introducerea acestui format, în 1990.
Hubert Hurkacz este primul jucător care servește 20 de ași în finala unui turneu ATP Masters 1000 de când Ivan Ljubicic a înregistrat 21 de ași în finala de la Indian Wells, în 2010.
Hubert Hurkacz este primul jucător clasat în afara Top 10 ATP care a câștigat Masters-ul de la Shanghai. Înainte de acest an, competiția din China era singurul eveniment rămas în actualul format Masters 1000 care avea toți câștigătorii din Top 10.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo