Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Korda a scris istorie la Shanghai, după victoria cu Shelton! Premieră absolută în istoria turneului

Irina Aldea

Publicat 12/10/2023 la 17:59 GMT+3

Sebastian Korda a câștigat duelul 100% american cu Ben Shelton și s-a calificat în semifinalele turneului Masters 1000 de la Shanghai, fiind primul tenismen din SUA care ajunge în penultimul act în istoria turneului din China.

Ben Shelton & Sebastian Korda, Shanghai 2023

Credit imagine: Getty Images

La 23 de ani, Sebastian Korda a devenit primul american care ajunge în semifinalele Masters 1000 de la Shanghai. Ocupant al locului 26 ATP, Sebastian Korda s-a impus la capătul unui meci de tip roller-coaster, în care a avut șase mingi de meci. Americanul, cap de serie numărul 26, s-a impus cu scorul de (10) 6-7, 6-2, 7-6 (6), după aproape trei ore de joc.
Betano - Shanghai
Toată emoția de la Shanghai de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
A fost nevoie de douăsprezece ediții pentru ca un american să ajungă în semifinalele Masters 1000 de la Shanghai, dar acum îi știm numele. Este vorba de Sebastian Korda, care pentru a obține această performanță a trebuit să-și învingă compatriotul, pe Ben Shelton. Pentru Korda, aceasta este prima lui semifinală din carieră la un turneu Masters 1000, iar în continuare se va duela cu Hubert Hurkacz.
CITEȘTE ȘI:

Korda a scris istorie la Shanghai, după victoria cu Shelton. Reușita unică a americanului

După Tommy Paul, Sebastian Korda este al doilea jucător care reprezintă SUA și care ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu ATP Masters 1000 pe teren străin în 2023. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din anul inaugural al formatului - Sampras/Chang, 1990: "Să ajung în acest punct într-un turneu ca acesta este extraordinar, a fost un meci incredibil. Cred că și Ben a fost la un nivel spectaculos, amândoi am dat tot ce am avut, producând câteva puncte de foarte bună calitate.
Să sperăm că aceasta este doar prima din multe alte bătălii pe care le vom avea de înfruntat în viitorul apropiat. El este un jucător de tenis pe care îl iubesc, un atlet atât de energic de fiecare dată când intră pe teren, sunt un mare fan al lui Ben și sper să împărțim din nou terenul împreună foarte curând", a spus Sebastian Korda, care a comentat și cele șase mingi de meci avute:
"Nu știu la ce mă gândeam. Cel mai important lucru în acele momente este să-ți păstrezi calmul, să joci punct cu punct fără să te gândești la altceva. Nu cred că mi-am pierdut vreodată încrederea în mine, convingerea că pot obține această victorie. Tot ce am făcut de la 6-6 în ultimul tiebreak a fost să mă concentrez pe ceea ce era cel mai important, să fiu pregătit să îi sustrag serviciul și să încerc să îmi fac loviturile cât mai precise. Recunosc că în acel moment chiar am vrut ca totul să se termine cât mai repede".
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo