Pe un tablou de dublu înjumătățit de organizatori în contextul pandemiei de coronavirus, Horia Tecău și Jean Julien Rojer au avut un tur doi infernal, împotriva perechii care deține prima poziție în lume, titlul la US Open și statutul de cap de serie numărul 1.
Campioni la New York în 2017, Tecău și Rojer și-au luat o revanșă de suflet în fața columbienilor care le-au barat calea în 2019 la Wimbledon, în sferturi. Perechea româno-olandeză reușise să se impună în fața cuplului Cabal / Farah și în grupele Turneului Campionilor, în finalul sezonului precedent, însă succesul de la New York este cum nu se poate mai important. Tecău și Rojer au acces în sferturi și, în acest moment, mai au nevoie de trei victorii pentru a pune din nou mâna pe trofeu.
Primul set al duelului din optimi fost câștigat de Cabal și Farah, 6-4, după un break reușit de columbieni chiar în game-ul de debut al partidei. Tecău și Rojer și-au câștigat mai departe toate game-urile pe lansare, au reușit break-ul câștigător în setul doi în game-ul secund, iar decisivul l-au tranșat la 4-4, adjudecându-și opt dintre ultimele 10 puncte disputate, după ce Cabal și Farah avuseseră minge de 5-3. Partida a durat exact două ore.
Tenis
Cât ghinion pentru Federer: nu scapă de probleme nici după retragere. Dezvăluirea făcută
ACUM 18 ORE

US Open 2020: culoar pentru Tecău și Rojer

În sferturile de finală de la dublu masculin au acces doar două perechi de pe lista capilor de serie: Ram / Salisbury (#3) și Koolhof / Mektic (#8), ambele pe jumătatea inferioară de tablou. Formula comprimată de tablou a lăsat însă multe cupluri extrem de solide în afara listei de favoriți - inclusiv pe Tecău și Rojer.
Perechea româno-olandeză se află pe jumătatea superioară de tablou și se pregătește pentru un duel cu experimentatul dublist Rohan Bopanna - care în trecut a făcut pereche și cu Florin Mergea. Indianul evoluează la New York împreună cu Denis Shapovalov. Bopanna a jucat finală de dublu la US Open 2010, în timp ce Shapovalov este performerul acestei ediții a turneului de la New York, fiind singurul jucător rămas încă în cursa pentru trofeu atât la simplu (optimi), cât și la dublu (sferturi).
În semifinale, Horia Tecău și Jean Julien Rojer ar urma să înfrunte fie perechea britanică formată din Jamie Murray și Neal Skupski, fie perechea croato-braziliano Pavic / Soares. Sferturl de finală cu numărul doi de pe tabloul de la dublu masculin va fi foarte interesant, având în vedere faptul că Jamie Murray și Bruno Soares au triumfat împreună la Flushing Meadows în 2016, iar acum vor fi adversari.
  • Vă reamintim, ultima reprezentantă a României pe tabloul de simplu, Sorana Cîrstea, a fost eliminată dramatic, sâmbătă seară, în turul al treilea de la US Open 2020, de favorita 20 a tabloului, Karolina Muchova.
  • La dublu feminin, Raluca Olaru a părăsit întrecerea încă de la debutul în competiție, în timp ce Horia Tecău a fost unicul reprezentant al tenisului masculin românesc la Flushing Meadows.
  • US Open 2020 este în transmisiune directă pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
ACUM O ZI
Tenis
Juan Carlos Ferrero încă are resentimente față de Sascha Zverev. Ce a spus antrenorul lui Alcaraz
IERI LA 11:03