UPDATE / Irina Bara o va întâlni pe Elisabeta Cocciaretto în primul meci al confruntării România – Italia, care va avea loc vineri şi sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup (fostă FedCup).

Programul complet al întâlnirii România – Italia:

Vineri, primul meci de la ora 15:30:
Roland-Garros
Cameron Norrie - Karen Khachanov - Roland-Garros
ACUM 28 MINUTE
  • Irina Bara (132 WTA) - Elisabeta Cocciaretto (111 WTA)
  • Mihaela Buzărnescu (137 WTA) - Martina Trevisan (99 WTA)
Sâmbătă, primul meci de la ora 14:00:
  • Irina Bara (132 WTA) - Martina Trevisan (99 WTA)
  • Elisabeta Cocciaretto (111 WTA) - Mihaela Buzărnescu (137 WTA)
  • Monica Niculescu/Elena Gabriela Ruse - Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.
Întâlnirea dintre România și Italia, din Billie Jean King Cup (fostă Fed Cup) la tenis feminin, este programată vineri, de la ora 15.30, și sâmbătă, de la ora 14.00, fără accesul spectatorilor. Monica Niculescu a declarat într-un interviu publicat de pagina de socializare a Federației Române de tenis că și-a dorit foarte mult să ajungă în această postură de căpitan jucător.
"După câte știți, am jucat de foarte multe ori la Fed Cup şi mi-am dat sufletul, ne-am dăruit, ne-am dorit foarte mult să câștigăm şi îmi pare bine că sunt aici. Avem emoții pentru că ne dorim foarte mult să rămânem în Grupa Mondială. Este un moment dificil pentru noi", a spus Niculescu, considerând că meciul cu Italia este unul foarte greu.
"Avem un meci greu, cu Italia, cu trei fete tinere, care au avut meciuri cu rezultate foarte bune și trebuie să fim atente. Le ştiu şi pe Trevisan şi pe Cocchiaretto, şi pe Paolini, sunt mici de statură, dar sunt foarte rapide și rezistă foarte mult, la pregătire fizică sunt beton. Vor fi meciuri grele, dar ne dorim să câştigăm, să rămânem în grupa mondială. Desigur, dacă aveam şi publicul era altceva. Dar ne-am obișnuit anul trecut, avem încredere, ne-am simțit foarte bine aceste 3-4 zile cât ne-am antrenat, ne place terenul, ne plac mingile, totul merge conform planului şi sper să facem o treabă bună vineri".

Monica Niculescu, pregătită de meciul România – Italia, din Fed Cup

Monica Niculescu a mai stat pe banca echipei României în meciul de la Constanța, împotriva Marii Britanii și spune că a fost o experiență interesantă, din care a învățat multe lucruri. Referindu-se la faptul că nu le poate avea în echipă pe cele mai bune jucătoare ale României, clasate în top 100, Niculescu s-a arătat înțelegătoare, spunând că fiind an olimpic, majoritatea lor fac eforturi de a strânge puncte și a se califica la Jocurile Olimpice.
Echipa României este alcătuită din Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Irina Bara și Elena Gabriela Ruse, în timp ce Italia are în componență pe Martina Trevisan, Jasmine Paolini, Elisabeta Cocciaretto, Giulia Gatto-Monticone şi Bianca Turati.
Roland-Garros
Alexander Zverev - Brandon Nakashima - Roland-Garros
ACUM 2 ORE