Simona Halep, Patricia Maria Țig, Irina Bara, Mihaela Buzarnescu și Monica Niculescu vor face parte din echipa României la meciul cu Italia, de la Cluj-Napoca. Partidele se vor juca în perioada 16-17 în Sala Polivalentă, fără spectatori.
Meciul face parte din play-off-ul Billie Jean Cup iar Monica Niculescu a anunțat că va fi căpitan jucător.

România - Italia în Fed Cup. Monica Niculescu va fi căpitan jucător

Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 2 ORE
"Ne bucurăm foarte mult să jucăm din nou în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, un loc de unde avem amintiri minunate, dintr-un oraș cu oameni pasionați de tenis care, chiar dacă nu vor putea fi în tribune, suntem convinși că vor fi cu sufletul alături de echipă, așa cum sunt toți susținătorii noștri din întreaga țară, cu toată energia lor pozitivă", a declarat Monica Niculescu.
Alina Cercel-Tecșor, antrenorul României, a declarat: ”Așteptăm de un an acest meci și mă bucur că, în sfârșit vom putea juca. Este un meci important pentru România și chiar dacă nu vom avea de partea noastră suporterii, care au creat o atmsoferă fantastică de fiecare dată când fetele noastre au jucat în Sala Polivalentă, ne bucurăm să avem parte, din nou, de emoția și adrenalina acestei competiții”.
România - Italia se joacă fără spectatori, în zilele de vineri, 16 aprilie, de la ora 15.30, și sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14.00, a anunțat Federația Română de Tenis.

România - Italia în Fed Cup. Simona Halep va face parte din echipa tricoloră

Deși inițial anunțase că nu va participa anul acesta, Simona Halep a anunțat recent că s-a răzgândit.
”Am declarat anul trecut, în decembrie, că nu o să joc la FED Cup pentru că aș fi vrut să fiu fresh la Olimpiadă. Dar nejucând în această săptămână deloc, am avut timp să mă recuperez. Așa că o să joc FED Cup. Am făcut mereu tot posibilul să câștig, am jucat și accidentată. Mă bucur că am șansa să joc din nou, sunt foarte bine pentru a merge acolo și pentru a câștiga niște puncte pentru România. Vreau să fie o atmosferă frumoasă și să dăm tot ce avem mai bun pentru a câștiga”, a declarat Halep, la sfârșitul lui martie, la DigiSport.
Wimbledon
ATP amenință LTA cu excluderea din competiții în 2023, dacă rușii vor fi interziși iar la Wimbledon
ACUM 7 ORE
Tenis
Rublev i s-a opus lui Putin și e mândru de ce a făcut
ACUM 8 ORE