Prima parte a procesului în care este implicat Novak Djokovic s-a terminat. Avocații lui Djokovic au avut aproape 3 ore la dispoziție pentru a-l convinge pe judecător de dreptatea liderului mondial.
Procesul a început cu o întârziere de aproape două ore, deoarece transmisia în direct nu a funcționat din cauza serverelor suprasolicitate. Avocații lui Djokovic au încercat să-l convingă pe judecător că sârbul are tot dreptul să intre în Australia, iar decizia de anulare a vizei sale a fost eronată și abuzivă.
Apărătorii liderului mondial au început prin a susține că polițiștii de frontieră nu l-au notificat pe Djokovic în mod adecvat despre intenția lor de a-i anula viza. Conform acestora, înainte de a anula o viză, legea australiană privind migrația specifică că oficialii trebuie să notifice intenția lor și să acorde suficient timp celor implicați pentru a răspunde în mod corespunzător. Avocații lui Djokovic au încearcat să argumenteze că oficialii nu au urmat corect acest proces.
Roland-Garros
Holger Rune - Hugo Gaston - Roland-Garros
ACUM 3 ORE
Citește și:

Djokovic a câștigat o primă bătălie din procesul din Australia

Avocatul lui Djokovic a menționat că liderul mondial nu a fost tratat corespunzător după aterizarea la Melbourne. Sârbul le-ar fi transmis autorităților, imediat după declanșarea scandalului, că nu ar fi mers niciodată în Australia dacă ar fi știut că nu are acest drept.
Judecătorul a studiat atent stenogramele discuției pe care Djokovic a avut-o cu polițiștii de frontieră, din care reiese că Djokovic a respectat întru totul indicațiile primite, deși i s-a confiscat telefonul și nu a fost lăsat o perioadă să comunice cu reprezentanții săi.
Avocatul jucătorului i-a explicat judecătorului că acesta s-a oferit în mod repetat să ofere mai multe dovezi pentru a susține scutirea sa medicală dacă i se permite să vorbească la telefon cu avocații. Nu i s-a dat această oportunitate și între timp viza i-a fost anulată.
Judecătorul a părut că a fost receptiv la acest argument, conform căruia Djokovic nu a avut timp suficient să se sfătuiască cu specialiști înainte ca viza să-i fie anulată. Avocatul său susține că dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, nu s-ar fi ajuns în situația dată, întrucât s-ar fi putut aduce mult mai multe dovezi care să ateste că tenismenul are dreptul să intre în Australia.
Mai mult, judecătorul a avut la un moment dat o replică retorică, întrebându-se pe sine însuși ce ar fi putut face Djokovic pentru a nu ajunge într-o asemenea situație.
"Odată ce o persoană a sosit în țară, după ce un medic eminamente calificat i-a oferit solicitantului o scutire medicală… Mă întrem ce putea face omul ăsta (n.r. – Novak Djokovic) mai mult!?", a spus judecătorul.
Ulterior, reprezentanții lui Djokovic au mai câștigat o bătălie din întreg "războiul". Judecătorul Kelly i-a permis sârbului să părăsească hotelul în care a stat în ultimele zile și să se mute într-o locație specificată de avocatul său pentru ca el să poată urmări audierea. Locația unde va fi mutat Djokovic nu a fost menționată.
Așadar, Djokovic pare că a ieșit în câștig după prima parte a procesului, dar până la izbânda finală mai e cale lungă. Urmează că reprezentanții guvernului australian să-și susțină punctul de vedere și abia apoi judecătorul va lua o decizie.
Eurosport.ro vă va ține la curent pe tot parcursul zilei cu toate informațiile importante din cadrul celui mai mediatizat eveniment al începutului de an.
Roland-Garros
Casper Ruud - Lorenzo Sonego - Roland-Garros
ACUM 4 ORE
Roland-Garros
Madison Keys - Elena Rybakina - Roland-Garros
ACUM 5 ORE