Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, s-a calificat joi în semifinale la turneul de 250 de puncte de la Belgrad, Serbia Open, după ce a trecut de compatriotul Miomir Kecmanovic, favoritul numărul 7 de pe tabloul principal. Nole s-a impus cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 19 minute de joc. La final, imediat după meci, Nole a făcut un gest superb pentru un puști japonez din tribune.
Încă o dată, Novak Djokovic a arătat lumii ce campion uriaș e. După ce s-a calificat în penultimul act la Belgrad, Nole l-a invitat pe Kojiro (un puști de 6 ani) pe un teren de lângă arena centrală pentru a juca tenis împreună. Kojiro e un mare fan Djokovic și e poreclit "Micuțul Nole". Djokovic l-a invitat, alături de familia lui, atât la turneul de la Monte Carlo, cât și la Serbia Open. Pentru puști a fost cu siguranță o experiență de neuitat, mai ales că la meciurile cu Djere și Kecmanovic a stat alături de echipa sârbului în boxa oficială, lângă Goran Ivanisevic, antrenorul lui Nole.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 3 ORE
CITEȘTE ȘI:

Un puști japonez, fan înfocat Djokovic, a jucat tenis cu Nole la Serbia Open

Tatăl lui Kojiro a transmis pe contul de Twitter un mesaj prin care-i mulțumește lui Novak Djokovic pentru șansa pe care i-a dat-o puștiului de a juca tenis împreună: "Prima dată în Serbia. Novak Djokovic ne-a invitat. Mulțumim pentru că i-ai îndeplinit visul lui Kojiro. El spunea mereu că vrea să meargă în Serbia, acolo unde s-a născut Djokovic, preferatul lui", a scris tatăl puștiului.
Din fericire pentru Kojiro, îl va putea urmări la treabă pe Novak Djokovic încă o dată, sâmbătă, atunci când marele campion sârb îl va întâlni în semifinale pe Karen Khachanov. Nole a disputat în acest sezon doar șase meciuri (inclusiv cel de ieri), el participând la alte două turnee în afară de Belgrad: Dubai (eliminat de Jiri Vesely) și Monte Carlo (învins de Alejandro Davidovich Fokina). Sârbul va participa și la turneele de la Madrid și Roma, competiții premergătoare Roland Garros.
Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 22 mai - 5 iunie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44