UPDATE | Serena Williams a oferit un interviu pentru Vogue în care a făcut anunțul retragerii: "Este cel mai greu lucru pe care mi l-aș putea imagina vreodată", a anunțat legendara tenismenă în cel mai recent număr al revistei Vogue. "Nu vreau să se termine, dar, în același timp, sunt pregătită pentru ceea ce urmează".
Retragerea lui Williams nu este imediată. După cum a dezvăluit în Vogue, ea încă mai speră că va putea juca la US Open de la New York, la sfârșitul acestei luni. "Din păcate, nu am fost pregătită să câștig Wimbledon anul acesta", a anunțat Williams. "Și nu știu dacă voi fi pregătită să câștig la New York. Dar am de gând să încerc. Iar turneele premergătoare vor fi distractive. Dar nu caut un moment ceremonial, un moment final pe teren", a continuat ea.
Tenis
Serena Williams, despre motivele pentru care a decis să se retragă: "Trebuia doar să mă opresc"
28/09/2022 LA 11:02
Știre inițială
Legendara jucătoare americană de tenis Serena Williams (40 ani) a debutat cu o victorie la turneul WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, 6-3, 6-4 cu sportiva din Spania, Nuria Parrizas Diaz (57 WTA). Aceasta a fost prima victorie a americancei în 430 de zile.
Serena, care a fost învinsă în primul tur la Wimbledon de franţuzoaica Harmony Tan, pe 28 iunie, a suferit în faţa jucătoarei iberice, dar în cele din urmă a reuşit să obţină victoria după aproape două ore de joc (1 oră și 57 de minute de joc). Câștigătoare a 23 de titluri de Grand Slam, americanca a recunoscut la conferința de presă că finalul carierei ei e aproape.
CITEȘTE ȘI:

Serena Williams se pregătește să-și ia rămas bun de la tenis, la 40 de ani

"Presupun că este o luminiţă la capătul tunelului şi mă apropii de ea. Îmi doresc foarte mult să ajung la lumină. Iubesc să joc, este grozav, dar nu o voi putea face pentru mult timp. Mă refer la libertate. Îmi place să joc totuși, așa că e uimitor. Dar, știi, nu pot fi jucătoare de tenis la nesfârșit. Așa că uneori vrei să încerci să te bucuri cât mai mult de momente și să faci tot ce poți acolo unde te afli", a declarat Serena Williams.
Williams, câştigătoarea a 23 de titluri de Grand Slam, a obţinut prima sa victorie din data de 4 iunie 2021, când se impunea în turul al treilea la Roland Garros. Fostul lider mondial se află acum pe locul 407 în lume şi va juca în turul secund cu învingătoarea dintre elveţianca Belinda Bencic şi cehoaica Tereza Martincova.

Spectacolul din La Vuelta revine pe Eurosport, în perioada 19 august - 11 septembrie

Tenis
Un fost colaborator al Serenei Williams aruncă "bomba": "De asta nu am reacționat la retragerea ei"
15/09/2022 LA 10:29
Tenis
Ion Țiriac a intervenit peste un reporter care a spus că Serena Williams e cea mai mare campioană
11/09/2022 LA 18:40