Invazia rusă a Ucrainei are un impact major asupra lumii sportului. Majoritatea forurilor internaționale au decis să interzică Rusia din competițiile lor și mai mulți sportivi ucrainieni au decis să se înroleze în armată pentru a contribui direct la apărarea țării lor. Este cazul fostului tenismen Sergiy Stakhovsky, care s-a înrolat în armata de rezervă a țării sale săptămâna trecută, înainte de invazia Rusiei.
Stakhovsky, care s-a retras din tenis la începutul acestui an, a căutat sprijin de la numele mari din tenis, însă doar Novak Djokovic s-a arătat interesat de situația critică din Ucraina. Azi, ucraineanul a publicat dialogul pe care l-a purtat cu Nole. "Stako, ce faci, omule? Ești pe front? Mă gândesc la tine, sper că se va termina în curând! Te rog să îmi spui cea mai bună adresă unde pot trimite ajutorul meu… Bani, orice ai nevoie!", i-a scris Djokovic lui Stakhovsky, pe WhatsApp.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51

Novak Djokovic, în continuare alături de colegii din circuit care au nevoie de sprijin

Săptămâna aceasta, în cadrul unui interviu acordat pentru La Stampa, Stakhovsky a dezvăluit cum au reacționat foștii colegi de circuit privint decizia sa de a se înrola în armată. Ucraineanul a declarat că a avut o discuție cu Novak Djokovic despre acest subiect, dar nu a reușit să ia legătura cu Roger Federer sau Rafael Nadal, ceea ce i-a produs o mare dezamăgire.
CITEȘTE ȘI:
"Djokovic mi-a trimis un mesaj de susținere, chiar am vorbit puțin. Am încercat să iau legătura cu Federer și Nadal, dar fără succes. Îmi pare rău că au preferat tăcerea. Îi înțeleg, nu este războiul lor. Avem sprijinul unor mari personalități, sper să fie cât mai multe", a spus Stakhovsky, citat de sportskeeda.com.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43