Invazia rusă a Ucrainei are un impact major asupra lumii sportului. Majoritatea forurilor internaționale au decis să interzică Rusia din competițiile lor și mai mulți sportivi ucrainieni au decis să se înroleze în armată pentru a contribui direct la apărarea țării lor.
Este cazul fostului tenismen Sergiy Stakhovsky, care s-a înrolat în armata de rezervă a țării sale săptămâna trecută, înainte de invazia Rusiei. Acesta s-a retras din activitate la începutul acestui an și nu a rămas indiferent la drama pe care o suferă poporul său în această perioadă, declarând că, deși nu este un profesionist, este gata oricând să pună mâna pe arme pentru a lupta pentru țara sa.
Stakhovsky și-a lăsat familia în Ungaria și se află acum în Ucraina, fiind pregătit să ajute în orice fel la apărarea țării împotriva Rusiei.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 5 ORE
Citește și:

Stakhovsky, încurajat de Djokovic după ce s-a înrolat în armata Ucrainei

În cadrul unui interviu acordat pentru La Stampa, Stakhovsky a dezvăluit cum au reacționat foștii colegi de circuit privint decizia sa de a se înrola în armată. Ucrainianul a declarat că a avut o discuție cu Novak Djokovic despre acest subiect, dar nu a reușit să ia legătura cu Roger Federer sau Rafael Nadal, ceea ce ia produs o mare dezamăgire.
"Djokovic mi-a trimis un mesaj de susținere, chiar am vorbit puțin. Am încercat să iau legătura cu Federer și Nadal, dar fără succes. Îmi pare rău că au preferat tăcerea. Îi înțeleg, nu este războiul lor. Avem sprijinul unor mari personalități, sper să fie cât mai multe", a spus Stakhovsky, citat de sportskeeda.com.
Rușii Daniil Medvedev și Andrey Rublev și-au exprimat deschis dezamăgirea față de violența și războiul care se desfășoară împotriva Ucrainei. Stakhovsky crede că aceștia nu trebuie puți la zid doar pentru că sunt ruși și a salutat luarea lor de poziție privind evenimentele sângeroase din Ucraina, spre deosebire de alți sportivi din Rusia care preferă să stea deoparte: "Medvedev și Rublev sunt băieți buni, înțeleg atrocitatea acestui război. Cel puțin au încearcat să facă ceva, alții nu spun nimic".
Sergiy Stakhovsky a fost printre cei mai buni tenismeni ucrainieni ai generației sale. Acesta are în palmares 4 titluri ATP din tot atâtea finale jucate, dar momentul de glorie al carierei sale a fost eliminarea lui Roger Federer de la Wimbledon 2013, în turul doi.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11