După ce frații Klitscho au anunțat că sunt în linia întâi în războiul din Ucraina, a venit vremea ca unul dintre cei mai cunoscuți tenismeni din istoria țării vecine să vină cu un mesaj similar. Stakhovsky va rămâne în istoria sportului alb pentru victoria contra lui Federer, de la Wimbledon 2013, când a stopat parcursul uluitor al elvețianului (care avea la vremea respectivă 36 de sferturi de finală la rând, în turneele de Grand Slam).
CITEȘTE ȘI:
LOVITURĂ TOTALĂ PENTRU RUSIA! E "ȘTEARSĂ" DE PE HARTA SPORTULUI MONDIAL. ANUNȚUL FĂCUT DE POLONIA
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51

Stakhovsky: "Toți ucrainenii își doresc să ni se alăture"

Între timp, Stakhovsky (36 de ani) s-a retras, dar statutul și averea nu l-au determinat să emigreze din Ucraina. E stabilit la Harkov și, în momentul în care rușii au pătruns în țară, a făcut tot posibilul să își ajute țara. De altfel, fostul tenismen, câștigător a 4 turnee ATP, se înscrisese de săptămâna trecută în Armata Ucraineană, înainte de invazia rusă, conștient de pericol.
"Toți cei care sunt gata să lupte vin, primesc arme și participă la apărarea teritoriului. Sunt mulți astfel de oameni. M-am înscris în rezervă săptămâna trecută, dar pur și simplu nu aveam documente pentru a semna contractul. Acum procedura aceea a fost anulată, așa că toată lumea își dorește să se alăture. Nu am experiență militară, dar am experiență cu armele. Nu înțeleg de ce majoritatea compatrioților mei trebuie să-și riște viața în patria lor", a declarat Stakhovsky, citat de Sky Sports.
Eroismul și abnegația de care dau dovadă ucrainenii în fața armatei ruse impresionează o planetă întreagă, iar Stakhovsky cu siguranță rămâne un exemplu și dincolo de activitatea de jucător de tenis.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51