Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roger Federer s-a calificat în optimile de finală la Masters-ul de la Shanghai

Irina Aldea

Publicat 08/10/2019 la 18:17 GMT+3

Roger Federer, locul 3 în clasamentul ATP, s-a calificat în optimile de finală la turneul de 1000 de puncte de la Shanghai. Elvețianul este în căutarea celui de-al 29-lea titlu Masters al carierei.

Roger Federer Shanghai

Credit imagine: Eurosport

Roger Federer, cap de serie numărul doi, s-a calificat în optimile de finală la turneul organizat la Shanghai după ce l-a învins în turul al doilea pe ibericul Albert Ramos-Vinolas, locul 46 ATP, scor 6-2, 7-6 (5), la capătul unui meci care a durat o oră și 26 de minute de joc. În continuare, marele campion elvețian se va duela pentru un loc în sferturile de finală cu învingătorul partidei dintre David Goffin (14 ATP) și Mikhail Kukushkin (57 ATP). Campionul en-titre de la Shanghai este sârbul Novak Djokovic, care va evolua în turul al doilea cu Denis Shapovalov.
Fără să-i ofere adversarului lui vreo oportunitate de a obține break-ul, Federer a înregistrat un procentaj impresionant la punctele câștigate cu primul serviciu, 93%, și a câștigat primul set după 34 de minute de joc. În manșa secundă, misiunea elvețianului a fost mult mai dificilă. Setul doi al partidei a fost unul foarte echilibrat, ibericul luând adesea inițiativa. Până la urmă s-a ajuns la tie-break, acolo unde Roger și-a cedat primul serviciul, dar Ramos a făcut-o de două ori și calificarea a mers în dreptul marelui campion din Țara Cantoanelor.

Roger Federer: "Am avut o revenire bună. Am fost fericit azi pe teren"

Roger Federer și Albert Ramos-Vinolas s-au mai întâlnit la Shanghai și în 2015, iar atunci ibericul reușea o victorie de răsunet în fața campionului din Elveția. Tot în runda a doua, spaniolul s-a impus cu scorul de 7-6, 2-6, 6-1. Scorul întâlnirilor directe în acest moment este de 2-1 în favoarea lui Federer, care s-a mai impus o data și în 2012 la Wimbledon, scor 6-1, 6-1, 6-1.
“Am avut parte de un prim set foarte bun. M-am concentrat și am avut o energie foarte bună, asta pentru că atunci când călătorești mult îți cam lipsește energia asta. Acele prime game-uri pot fi uneori dificil de gestionat, așa că eu cred că totul a mers foarte bine pentru mine în acest meci. Serviciul a fost solid, am lovit cu precizie și nu am prea fost în pericol. Dar desigur, regăsindu-mă în tie-break, cu un altfel de parcurs al meciului, a fost diferit pentru mine. El a avut șansele lui, dar a fost o revenire bună și pentru mine de asemenea. Per total, am fost foarte fericit pe teren azi”, a spus Roger Federer la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo