Chiar dacă toate privirile sunt pe turneul de la Praga, întrebarea privind participarea la US Open se află pe buzele tuturor. Dacă ar alege să facă deplasarea la Flushing Meadows, Simona ar fi principal favorită. Liderul mondial din WTA, Ashleigh Barty, a anunțat deja că nu va merge la New York de teama pandemiei de coronavirus, dar și din cauza relgementărilor stabilite de organizatori.
De partea cealaltă, a doua jucătoare a lumii este încă indecisă ce va face în privința turneului major din Statele Unite ale Americii, însă a anunțat când va lua o decizie. Ea a declarat pentru Reuters că va hotărî după turneul de la Praga dacă va participa la US Open și va încerca să câștige primul turneu de Grand Slam pe hard. Până acum, campioana noastră s-a impus pe zgura de la Roland Garros (2018) și pe iarba de la Wimbledon (2019).

Simona Halep a anunțat când va lua o decizie privind US Open

US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
IERI LA 12:43
“Cu siguranţă voi decide după acest turneu”, a spus Halep, precizând că în SUA condiţiile sunt “dure”. “Am nevoie să simt ceva, am nevoie să văd ce schimbări vor face organizatorii cu privire la deplasare şi alte lucruri. Apoi voi putea lua o decizie finală”, a adăugat cea mai bună jucătoare de tenis din România.
Organizatorii US Open intenţionează să formeze o “bulă” sigură din punct de vedere medical pentru sportivi, la turneul care va începe la 31 august. “Ştiu că este strict, este un pic stresant în opinia mea. Dar au nevoie de acele reguli pentru siguranţă, sănătatea este cea mai importantă, ei trebuie să aibă grijă de toţi. Este greu pentru oricine să călătorească în această perioadă. Dar fiecare poate lua o decizie şi îşi ştie priorităţile. Prioritatea mea este sănătatea, este partea psihică şi nu vreau să mă stresez. Decizia mea finală, atunci când o voi lua, va fi bazată pe aceste lucruri”, a afirmat Simona Halep.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
US Open
"Le-am zis de atunci <Tăceți naibii din gură>!". Navratilova îi ia apărarea Emmei Răducanu
13/09/2021 LA 08:28