Numărul 3 mondial și cap de serie numărul 3, Halep a învins-o pe sportiva franceză Caroline Garcia, numărul 51 în topul WTA, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-0, după aproape 2 ore de joc.
Garcia a început mai bine decât Halep, servind foarte eficient, cu 3 ași în primul set și procentaje de peste 70% atât la primul, cât și la al doilea serviciu. La 2-3, în game-ul 6, Garcia a făcut break-ul și a reușit să își adjudece setul cu 3-6. Simona Halep a cerut și o pauză medicală, acuzând probleme la umărul drept.
Setul doi a debutat direct cu un break în contul lui Garcia, care părea că se îndreaptă spre furnizarea unei surprize. La 1-3 pentru adversara sa jocul Simonei Halep s-a schimbat radical, românca cedând un singur game din următoarele 12, disperându-și adversara cu tenacitatea cu care a reușit să se apere în mai multe situații dificile. Halep a câștigat setul doi cu 6-4, ca mai apoi, în decisiv, Garcia să fie de nerecunoscut.
VTB Kremlin Cup
Simona Halep se luptă azi cu Anastasia Potapova pentru un loc în optimi la Moscova, de la ora 17
ACUM 2 ORE
Întrebată la finalul meciului ce s-a schimbat la 0-1 la seturi și 1-3 în setul 2, Simona Halep a declarat că se aștepta la un meci greu în fața Carolinei Garcia, deoarece ea servește de fiecare dată foarte bine și e greu de returnat împotriva ei.
"Serviciul meu nu a fost foarte puternic azi, așa că am fost sub presiune. În setul doi m-am relaxat puțin, am schimbat strategia, am făcut-o să joace mai mult pe forehand. Ea a început să greșească tot mai mult, moment în care mi-am recăpătat încrederea că pot să revin", a explicat Halep cele întâmplate în teren.

Simona Halep şi aşteptările pe care le are la Miami

Pentru Halep, care nu a mai jucat de la Australian Open, un astfel de meci a fost extrem de util pentru a-şi reintra în ritm. Sportiva noastră a explicat că i-a fost destul de complicat să intre în partidă, după o perioadă aşa lungă de absenţă, însă a reuşit o nouă prestaţie impresionantă, de la mijlocul setului secund. În ceea ce priveşte obiectivele, Simona nu şi-a propus să ajungă într-o anumită fază a competiţiei, dorind doar să se bucure de joc.
"Nu am mai jucat de la Melbourne și pare că îmi găsesc ritmul mai greu. Mai ales că m-a supărat și umărul. Încerc să dau tot ce am mai bun, meci de meci, și să mă bucur de tenis cât mai mult posibil și să încerc să câștig fiecare partidă pe care o joc", a mai spus românca, la despărțirea de publicul spectator de pe arena din Miami.
Pentru calificarea în turul 3 la Miami Open, turneu dotat cu premii totale de 3.260.190 USD, Simona Halep are asigurate 65 de puncte WTA și un cec în valoare de 26.000 USD.
În turul trei, Simona Halep o va întâlni pe Sevastova, care a trecut de Cori Gauff, scor 1-6, 6-2, 6-3. Românca şi letona s-au întâlnit până acum de 8 ori, sportiva noastră impunându-se de 6 ori. Într-una dintre confruntările câştigate de Sevastova, Simo a fost nevotiă să abandoneze. În ultimele 5 partide directe, câştigătoarea de la Wimbledon s-a impus de fiecare dată, mereu cu 2-0 la seturi.
Simona Halep revine azi pe teren, dar pentru proba de dublu, acolo unde face pereche cu Angelique Kerber. Perechea româno-germană are o misiune foarte grea, în faţa uneia dintre cele mai bune perechi din lume: Mertens-Sabalenka.
Tenis
Ora de start a meciului Simona Halep – Anastasia Potapova, la turneul de la Moscova
ACUM 21 ORE
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversarele la turneul de la Moscova! Misiune facilă la debutul în Rusia
16/10/2021 LA 14:43