După despărțirea de Darren Cahill, Simona Halep va participa la 3 turnee în 2021. Românca a anunțat azi că va fi pregătită de Daniel Dobre și Adrian Marcu, antrenor alături de care a mai lucrat în trecut.
"Domnul Dobre este în echipă şi a venit şi domnul Marcu. Avem o echipă completă. Plec la aceste turnee cu domnul Marcu. Întotdeauna am avut afinitate cu dumnealui. În 2013, am avut rezultate foarte bune. Singur nu poţi la acest nivel, e presiune. Sunt emoţii înainte de meciuri. Trebuie să fie o persoană care are încredere în tine şi trebuie să am şi eu încredere în ea, să îmi ofere linişte", a spus Simona.
Tenis
Românii s-au înghesuit să o vadă pe Emma Răducanu la antrenament. Discurs superb în română
ACUM 15 ORE

Adrian Marcu, prima reacție după ce Simona Halep a anunțat că vor lucra împreună

Simona Halep și Adrian Marcu au mai lucrat împreună în 2013. Atunci, românca a câștigat 3 turnee la rând când l-a avut alături pe tehnicianul în vârstă de 59 de ani (New Haven, Moscova și Turneul Campioanelor de la Sofia). Acum, Adrian Marcu o găsește pe Simona într-o altă perioadă a carierei: a câștigat două Grand Slam-uri și a fost și pe prima poziție a ierarhiei WTA.
"Nu, normal că nu a fost un răspuns pe loc, mă rog, m-am gândit un pic, dar clar că e o ofertă care e de acceptat, nu? Acum am așteptări ca ea să joace cât mai bine în următoarea perioadă și să revină la forma foarte bună. Vreau să câștige cât mai multe meciuri, ca să poată să revină în clasament. Ideea de bază este să joace concursurile mari foarte bine", a spus Adrian Marcu pentru HotNews.ro.
"Normal că are ce îmbunătăți, trebuie să mai îmbunătățească pentru că de la an la an trebuie să fii mai bun. Toate celelalte jucătoare progresează și atunci și tu trebuie să progresezi și să fii din ce în ce mai bun. Mi-aș dori ca Simona să joace un pic mai agresiv, ea fiind o jucătoare de viteză și o jucătoare care termina punctele mai repede decât a jucat în ultimul timp.
Sunt ferm convins că poate să joace mai agresiv și să își impună jocul ei, nu să joace la așteptare și la partitura adversarelor. Încercăm să îmbunătățim ceva, am așteptări ca ea să reușească să facă ceea ce ne dorim împreună și dacă reușește normal că sunt ferm convins că vor veni și rezultate bune", a mai spus antrenorul pentru aceeași sursă.
"Normal că mai are șanse să câștige Grand Slam-uri, dar să o luăm așa: în ultimul timp, Simona a jucat destul de puțin din cauza accidentărilor, a pandemiei, a situației. Dacă ea va juca mai multe concursuri, atunci automat va fi mai ușor să joace cât mai bine, aproape de cel mai bun nivel al ei. Și atunci, normal că are șanse să câștige. Se află într-o perioadă a vieții care este foarte bună pentru ea, mi se pare că este mai relaxată și își dorește foarte mult să joace foarte, foarte bine. La capitolul ambiție stăm foarte bine", a concluzionat Adrian Marcu pentru HotNews.ro.
Tenis
Emma Răducanu a sosit în România. Surpriza de care a avut parte
IERI LA 09:17
VTB Kremlin Cup
Mesajul Simonei Halep după eliminarea de la Kremlin Cup! Ce urmează pentru româncă
22/10/2021 LA 16:49