În momentul în care s-a tras la sorţi tabloul pentru Melbourne Summer Set 1, Simona Halep ştia că în manşa inaugurală va avea un duel cu o sportivă venită din calificări. În această dimineaţă, campioana de la Roland Garros şi Wimbledon a aflat numele acesteia: Destanee Aiava. Pe locul 316 WTA, australianca de 21 de ani a câştigat ultimul meci al calificărilor, scor 6-4, 6-4 împotriva conaţionalei Taylah Preston (16 ani).
Cap de serie numărul doi, Halep va avea, aşadar, o misiune uşoară, cel puţin pe hârtie. Meciul dintre cele două e programat pentru miercuri, nu înainte de ora 11:30, pe Rod Laver Arena.
Simo şi Aiava nu sunt la primul duel direct, cele două fiind faţă în faţă tot în Australia, acum 4 ani, la primul turneu de Grand Slam al anului. Atunci, constănţeanca s-a impus în două seturi, scor 7-6(5), 6-1.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 16 ORE
Dacă va trece de sportiva de la Antipozi, pe Halep o aşteaptă în turul secund un duel cu Gabriela Ruse.

Halep şi Ruse, învinse la dublu, la Melbourne Summer Set 1

Perechea română de tenis Simona Halep/Gabriela Ruse a fost învinsă de cuplul Bernarda Pera (SUA)/Katerina Siniakova (Cehia), cu 6-2, 7-6 (2), marţi, în prima rundă a probei de dublu din cadrul turneului Melbourne Summer Set 2 (WTA 250), dotat cu premii totale de 239.477 de dolari americani.
Favoritele numărul doi s-au impus după o oră şi 17 minute de joc. Pera şi Sinaikova au condus cu 2-0, au fost egalate, dar apoi au luat patru ghemuri la rând şi şi-au adjudecat primul set cu 6-2.
Actul secund a avut o evoluţie diferită, româncele conducând cu 3-1 la un moment dat. Halep şi Ruse au ratat o minge de set la 5-4, au salvat apoi una de meci la 5-6, trimiţând setul în tiebreak. Halep şi Ruse au avut 3-1 şi 5-3, dar au pierdut ultimele patru puncte, setul şi meciul.
Halep şi Ruse au fost recompensate pentru participare cu 1.750 de dolari şi un punct WTA la dublu.
Dacă pentru Halep a fost primul său meci oficial din 2022, Gabriela Ruse a jucat marţi şi la simplu, câştigând în faţa australiencei Arina Rodionova, cu 6-3, 6-2, în primul tur la Melbourne Summer Set 1.
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 17 ORE
Roland Garros
Ilie Năstase a comentat colaborarea Halep–Mouratoglou înainte de Roland Garros: "Toate vor s-o bată"
ACUM 19 ORE