După ce liderii mondiali din ATP și WTA, respectiv Novak Djokovic și Ashleigh Barty, au declarat că nu vor merge la US Open în 2020 pentru a participa la competiția organizată la New York, și Simona Halep a dezvăluit că nu este convinsă că va participa în acest sezon la US Open, considerând protocolul stabilit pentru reluarea turneelor oficiale greu de aplicat.
Cu siguranță că am dubii mari să particip în astfel de condiții. Nu doar pentru că ne aflăm într-o pandemie, ci și din cauza riscului pe care l-ar presupune călătoria, carantina și schimbările care pot apărea în timpul unui turneu. Nu ar fi deloc o tranziție deloc ușoară pentru corpul nostru. Știu că organizatorii și sponsorii vor ca turneele să se joace și că mulți jucători traversează perioade dificile, dar este o decizie personală pe care trebuie să o luăm. Este important să înțelegem faptul că fiecare are nevoi diferite și că suntem nevoiți să luăm decizia optimă pentru sănătatea și cariera noastră - Simona Halep, pentru New York Times

Simona Halep la US Open: Patru săptămâni izolată într-un hotel

Australian Open
Clasări mai bune pentru românce după Australian Open 2022! Pe cât ar putea ajunge Simona Halep
ACUM O ORĂ
Cahill a declarat că organizatorii iau în considerare să aducă jucătorii din întreaga lume la New York cu zboruri private și să îi țină izolați cât timp sunt testați în mod regulat.
"Restricțiile sunt dure. Sunt extrem de dificile și fiecare jucător are părerea lui. Sunt convins că nu vor funcționa pentru Simona. Din punctul de vedere al Simonei, trebuie să zbori din România, să petreci patru săptămâni într-un hotel din New York și poți să aduci o singură persoană cu tine. În mod normal ai pe cineva care te pregătește fizic, un partener de schimb de lovituri și alți membri ai staff-ului. Trebuie să stai izolat cu o singură persoană trei sau patru săptămâni și trebuie să fii profesionist și să concurezi la cel mai înalt nivel", a declarat Cahill.
"Cu siguranță vor fi mulți jucători care vor fi nemulțumiți de acest lucru. Jucători căsătoriți, mai ales cei cu copii mici, vor avea sigur probleme", a adăugat el.
Daren Cahill speră ca situația să se schimbe în bine pentru a nu mai fi nevoie de acest protocol: "Cu toții vrem să revenim la muncă. Știu că oficialii US Open fac tot ce pot pentru ca acest lucru să se întâmple.Se schimbă multe lucruri în doar două, trei zile dar șase sau șapte săptămâni. Pe măsură ce trece timpul, multe restricții vor dispărea", a afirmat Cahill.

Simona Halep se pregătește de US Open prin antrenamente la distanță

Cahill o antrenează în acest moment pe Simona Halep prin telefon sau videoconferință și i-a cerut să considere că este un sportiv olimpic care a luat o pauză forțată care s-ar putea extinde până la sfârșitul anului.
"Este dificil pentru mentalitatea noastră și pentru sportul nostru și de aceea admirăm multe sporturi care sunt la Jocurile Olimpice. Ei se antrenează constant pentru un mare eveniment care are loc o dată la patru ani și acest eveniment este cel mai important din lume", a declarat australianul.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Australian Open
Predicția americanilor despre duelul Simona Halep - Alize Cornet: "Ea va fi probabil agresorul!"
ACUM 4 ORE
Tenis
Ora de start la meciul Simona Halep – Alize Cornet, în optimile de finală la Australian Open 2022
ACUM 6 ORE