US Open, turneu care va fi transmis în exclusivitate pe Eurosport, va începe pe 31 august iar numărul 1 mondial la masculin, Novak Djokovic, a declarat deja că va fi ”imposibil” să se respecte protocolul care i-ar bloca practic pe jucători în camerele de hotel, le ei având acces doar o persoană din staff.
”Restricțiile sunt dure. Sunt extrem de dificile și fiecare jucător are părerea lui. Sunt convins că nu vor merge pentru Simona”, a declarat Cahill, antrenorul Simonei Halep pentru Reuters.
”Dacă ești o echipă de baseball sau fotbal... măcar ai coechipierii cu care să călătorești, să socializezi și să mănânci cu ei. Tenisul este diferit pentru că este un sport individual”, a adăugat Cahill.
Diriyah Tennis Cup
S-a stabilit prima semifinală de la Diriyah Cup! Wawrinka și Medvedev s-au impus azi în sferturi
ACUM 2 ORE

Simona Halep la US Open: Patru săptămâni izolată într-un hotel

Cahill a declarat că organizatorii iau în considerare să aducă jucătorii din întreaga lume la New York cu zboruri private și să îi țină izolați cât timp sunt testați în mod regulat.
”Din punctul de vedere al Simonei, trebuie să zbori din România, să petreci patru săptămâni într-un hotel din New York și poți să aduci o singură persoană cu tine. În mod normal ai pe cineva care te pregătește fizic, un partener de schimb de lovituri și alți membri ai staff-ului. Trebuie să stai izolat cu o singură persoană trei sau patru săptămâni și trebuie să fii profesionist și să concurezi la cel mai înalt nivel”, a declarat Cahill.
”Cu siguranță vor fi mulți jucători care vor fi nemulțumiți de acest lucru. Jucători căsătoriți, mai ales cei cu copii mici, vor avea sigur probleme”, a adăugat el.
Daren Cahill speră ca situația să se schimbe în bine pentru a nu mai fi nevoie de acest protocol: ”Cu toții vrem să revenim la muncă. Știu că oficialii US Open fac tot ce pot pentru ca acest lucru să se întâmple.
”Se schimbă multe lucruri în doar două, trei zile dar șase sau șapte săptămâni. Pe măsură ce trece timpul, multe restricții vor dispărea”, a afirmat Cahill.

Simona Halep se pregătește de US Open prin antrenamente la distanță

Cahill o antrenează în acest moment pe Simona Halep prin telefon sau videoconferință și i-a cerut să considere că este un sportiv olimpic care a luat o pauză forțată care s-ar putea extinde până la sfârșitul anului.
”Este dificil pentru mentalitatea noastră și pentru sportul nostru și de aceea admirăm multe sporturi care sunt la Jocurile Olimpice. Ei se antrenează constant pentru un mare eveniment care are loc o dată la patru ani și acest eveniment este cel mai important din lume”, a declarat australianul.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Tenis
Zverev, savuros la Diriyah Cup! A sărbătorit ca o victorie primul game câștigat contra lui Medvedev
ACUM 3 ORE
Diriyah Tennis Cup
Stan Wawrinka, primul semifinalist de la Diriyah Cup, după o victorie dramatică în fața lui Rublev
ACUM 3 ORE