Simona Halep a ajuns în atenția marilor publicații internaționale odată cu anunțul făcut azi, privind colaborarea sa full-time cu Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. Jurnaliștii dedicați tenisului din întreaga lume au fost surprinși de această veste, dar majoritatea consideră că românca a dat o adevărată lovitură.
Nici nu ar avea cum să fie altfel în condițiile în care Mouratoglou este unul dintre cei mai renumiți antrenori din tenisul mondial, iar Simona una dintre cele mai constante jucătoare din circuit în ultima decadă. Ideea unei colaborări a venit din partea Simonei, aceasta fiind convinsă că poate progresa sub îndrumarea francezului. De aceea, românca a acceptat să-i plătească un salariu substanțial noului său antrenor, sub comanda căruia va debuta la Madrid, turneu programat în perioada 28 aprilie - 7 mai.
Reacțiile despre colaborarea dintre Halep și Mouratoglou au curs în valuri în ultimele ore.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 5 ORE
"Simona Halep era una dintre cele mai bune jucătoare din lume care nu avea antrenor, dar aceasta a surprins pe toată lumea anunțând că Patrick Mouratoglou o va antrena cu normă întreagă. S-a zvonit că francezul îl va însoți pe Novak Djokovic în următoarele luni, dar următoarea sa aventură va fi cu numărul 20 din clasamentul WTA. O nouă provocare pentru antrenorul francez, care a vorbit cu Serena Williams înainte de a accepta să devină antrenorul Simonei", au notat jurnaliștii de la ESPN.
Citește și:

Simona Halep - Patrick Mouratoglou se anunță o colaborare de succes

"Una dintre cele mai bune jucătoare care nu a avut până astăzi antrenor a fost Simona Halep, care ne-a surprins în ultimul moment cu un anunț pe care foarte puțini dintre noi l-am văzut venind: dubla campioană de Grand Slam l-a ales pe Patrick Mouratoglou ca noul său antrenor. Mouratoglou și Halep vor începe să lucreze împreună înainte de sezonul de zgură.", au scris cei de la puntodebreak.com.
Specialiștii din întreaga lume au mers și mai departe și prevăd o ascensiune serioasă pentru Simona în viitorul apropiat. Românca este văzută drept principala rivală pentru Iga Swiatek la Roland Garros și Wimbledon.
"Ținând cont de retragerea lui Ash Barty, care a fost clar cea mai bună jucătoare a ultimilor ani, și perioada complicată pe care o traversează Naomi Osaka, Simona Halep va fi adevărata rivală a Igăi Swiatek la Roland Garros și Wimbledon", au punctat italienii de la tennislive.it.

Simona Halep, șanse mari să revină în topul WTA sub îndrumarea lui Mouratoglou

Simona Halep este în plină perioadă de recuperare după accidentarea suferită la Indian Wells. Aflată pe locul 19 momentan, românca va pierde doar 250 de puncte înainte de revenirea la turnee, astfel că revenirea ei în top este foarte probabilă.
La cele 65 de puncte pierdute la Miami, de unde s-a retras, se vor adăuga cele 185 de puncte aferente semifinalei făcute în 2021 la Stuttgart. Ca atare, peste două săptămâni, Simona va avea 1972 de puncte în clasament, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să iasă din top 25 WTA.
În mod normal, Simona va reveni în acțiune la Madrid (28 aprilie - 7 mai), turneu pe care l-a câștigat de două ori în carieră (2016 și 2017) și la care a jucat alte două finale (2014 și 2019). La competiția din capitala Spaniei, Simona are de apărat numai 120 de puncte, aferente turului 3 atins anul trecut, când a pierdut cu Mertens. Orice performanță mai bună îi va aduce un surplus de puncte în clasament.
Mai apoi, Simona nu poate decât să urce în ierarhie, evident, dacă sănătatea îi va permite. După Madrid, românca ar urma să joace la Roma (9-15 mai), unde anul trecut a suferit grava accidentare care a ținut-o multe luni departe de teren. Aceasta a venit într-un meci cu Kerber, din turul doi, astfel că Simo nu are niciun punct de apărat.
La fel va sta situația și la Roland Garros (22 mai - 5 iunie), dar și la turneele din sezonul de iarbă, unde nu a participat. Așadar, o serie de rezultate bune după revenire ar propulas-o repede pe Simona în preajma topului 10 WTA, reintrarea între primele 10 jucătoare ale lumii fiind un obiectiv declarat al sportivei noastre pentru acest sezon.
Acum, odată cu cooptarea lui Patrick Mouratoglou în staff-ul său, șansele ca Simona Halep să revină în zona de vârf a ierarhiei WTA sunt și mai mari.
Rothesay Classic Birmingham
Simona Halep, anunțată pe lista de start la un turneu important, la care a participat o singură dată
ACUM 6 ORE
Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
ACUM 15 ORE