Simona Halep a anunțat astăzi că va fi antrenată de Patrick Mouratoglou, unul dintre cei mai renumiți antrenori din tenisul mondial. Românca este momentan în recuperare după accidentarea suferită la Indian Wells și, cel mai probabil, va juca primul turneu sub conducerea francezului la Madrid (28 aprilie - 7 mai).
Patrick Mouratoglou a fost în ultimii 10 ani antrenorul Serenei Williams, conducând-o pe legendara americancă la câștigarea a 10 titluri de Grand Slam. Faptul că este un antrenor de clasă s-a văzut și prin salariul pe care Serena i-l plătea, aproximativ 2 milioane de $ pe an, la care se adăugau procente din câștigurile jucătoarei la turnee.

Simona Halep îl va plăti regește pe Patrick Mouratoglou

Roland Garros
Ilie Năstase a comentat colaborarea Halep–Mouratoglou înainte de Roland Garros: "Toate vor s-o bată"
ACUM 2 ORE
Antrenorul francez va câștiga sume substanțiale și în urma colaborării cu Simona Halep. Conform prosport.ro, acesta va fi remunerat cu 20.000 de € pentru fiecare săptămână la care va fi alături de româncă în turneele WTA.
În plus, Simona îi va achita un procent cuprins între 10 și 12% din premiile pe care le va încasa la turnee. La toate astea se vor adăuga bonusuri substanțiale în funcție de performanțele obținute de sportivă la turneele de Grand Slam sau în funcșie de locul din clasamentul WTA.
În schimb, Mouratoglou și-a luat angajamentul de a fi alături de româncă la toate turneele majore, în special la cele de Grand Slam și WTA 1000, dar și la Turneul Campioanelor de la Guadalajara, dacă se va califica (momentan este pe locul 8 în WTA Race, ultimul care ar duce la turneul de la finalul anului).

Simona Halep și Patrick Mouratoglou, conexiune de la prima discuție

Explicând în amănunt ce l-a determinat să accepte să o antreneze pe Simona, Mouratoglou a dezvăluit că totul a decurs foarte repede, între cei doi apărând o chimie chiar de la prima discuție.
"Conexiunea a mers sincer foarte rapid. Uneori simți imediat legătura. Uneori durează mult. În cazul Simonei, a fost instantaneu, într-adevăr. După cum am spus, este super inteligentă și, de asemenea, super sensibilă. A fost foarte deschisă cu mine.", a spus Mouratoglou pentru Tennis Majors.
Vorbind despre prima parte a sezonului 2022, Patrick Mouratoglou consideră că Simona a avut un parcurs decent: "Doha, Dubai nu au fost grozave, cred că a fost o perioadă în care a fost puțin pusă sub semnul întrebării, așa că nu a jucat bine. Dar apoi cred că a făcut un efort mare la Indian Wells, ajungând în semifinale, fiind accidentată din primul meci. Ea s-a descurcat bine până acum, dar simt că se poate descurca mult mai bine."
Tenis
Simona Halep a dezvăluit ce a făcut-o să apeleze la Mouratoglou: "Pentru asta l-am admirat mereu"
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Tot ce trebuie să știi despre Roland Garros 2022. Când își află Simona Halep adversarele de la Paris
ACUM 4 ORE