Simona Halep nu s-a grăbit să-și găsească un antrenor după ce a renunțat la colaborarea cu Daniel Dobre și Adrian Marcu, dar a dat o adevărată lovitură din acest punct de vedere.
Astăzi, campioana noastră a anunțat că va fi pregătită în perioada următoare de Patrick Mouratoglou, legendarul antrenor francez care a stat în loja Serenei Williams în ultimii 12 ani. Acesta a mărturisit că a discutat cu americanca înainte de accepta să lucreze cu Simona și a primit "verde" pentru începerea acestei aventuri.
Simona se reface după ultima accidentare chiar la Academia lui Mouratoglou din Franța, iar revenirea ei pe teren este preconizată la finalul lunii. Astfel, românca va sări peste turneul de la Stuttgart de săptămâna viitoare și va juca primul turneu avându-l pe Mouratoglou în lojă la Madrid (28 aprilie și 7mai), ea fiind pe lista anunțată de organizatori. Va urma cel mai probabil turneul de la Roma și apoi Roland Garros, care ar trebui să fie marele obiectiv în viitorul apropiat pentru campioaa noastră.
Tenis
Simona Halep a anunțat încetarea colaborării cu Virginia Ruzici! Mesajul tenismenei
ACUM 10 ORE
Halep a câștigat la Madrid de două ori în carieră (2016 și 2017) și a jucat alte două finale (2014 și 2019). La competiția din capitala Spaniei, Simona are de apărat numai 120 de puncte, aferente turului 3 atins anul trecut, când a pierdut cu Mertens. Astfel, începutul colaborării dintre Simona și Mouratoglou ar putea coincide cu startul cursei de revenire a româncei în topul clasamentului mondial.
Citește și:

MOURATOGLOU, MESAJ DUPĂ CE A ACCEPTAT SĂ FIE ANTRENORUL LUI HALEP

Patrick Mouratoglou a confirmat astăzi că o va pregăti pe româncă, explicând pe aceeași rețea de socializare cum a ajuns la această colaborare. Cum Serena Williams nu are de gând să revină în competiții (prea curând), după o discuție cu americanca, francezul de 51 de ani a acceptat propunerea Simonei.
"Azi încep un nou capitol din cariera mea: voi fi antrenorul cu normă întreagă pentru Simona Halep. În ultimele 8 luni, am realizat cât de mult îmi lipsește antrenoratul și încă simt că mai pot oferi multe.
Simona a venit la Academia Mouratoglou înainte de Indian Wells pentru a se antrena și am urmărit-o. La finalul săptămânii (n.r. înainte de turneul din California) m-a întrebat dacă sunt disponibil să o antrenez, dar la momentul acela nu s-a pus problema.
Câteva săptămâni mai târziu, am avut o discuție cu Serena și ușa mi s-a deschis, cel puțin pe termen scurt, pentru a lucra cu altcineva. Vă voi ține la curent cu ceea ce urmează", a scris celebrul antrenor.

Simona Halep va lucra cu Mouratoglou, unul dintre marii antrenori ai tenisului mondial

Patrick Mouratoglou este unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de tenis din lume. De-a lungul timpului, acesta a lucrat cu mai mulți jucători de top, printre care Marcos Baghdatis, Anastasia Pavlyuchenkova, Grigor Dimitrov, Stefanos Tsitsipas sau Coco Gauff, dar este cunoscut în mod special pentru parteneriatul avut cu Serena Williams, cu care a început să lucreze din anul 2012.
În 1996, Mouratoglou și-a înființat propria academie de tenis, Mouratoglou Tennis Academy, care este în acest moment una dintre cele mai căutate destinații nu doar pentru cei care fac primii pași în sportul alb, dar și pentru cei mai importanți jucători de tenis din lume.
Novak Djokovic sau Daniil Medvedev se numără printre jucătorii care merg la academia lui Mouratoglou pentru a se pregăti pentru diferite turnee.
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit cum se simte Simona Halep, după eliminarea de la Paris! Anunțul făcut
ACUM 12 ORE
Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
IERI LA 13:22