Simona Halep a avut parte de un sezon competițional neașteptat de greu. Campioana noastră a debutat în 2021 fiind pe locul 2 WTA, iar acum se află pe locul 20 în clasamentul WTA. Accidentările sunt principalele vinovate pentru această coborâre drastică în ierarhia mondială. Sportiva noastră e hotărâtă să revină la cel mai înalt nivel în circuit și începe deja pregătirile pentru următorul sezon.
Dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep va participa în 2021 la o competiție cu profil caritabil, "Africa Cares", chiar înainte de Crăciun, pe 18-19 decembrie. Sportiva noastră va fi însoțită la acest eveniment de nume uriașe din tenis, precum Venus Williams sau Martina Hingis. Un alt participant va fi Khololwam Montsi, considerată o stea în ascensiune în Africa de Sud, dar în prezent pe locul 780 ATP. Organizatorii speră totuși să aibă la start mai multe staruri din lumea sportului alb.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38

Simona Halep revine pe terenul de tenis în 2021

Martina Hingis a fost cea care a explicat cu ce scop este organizat evenimentul cu pricina: "Violența domestică și discriminarea între sexe continuă să fie o problemă stringentă. Abia aștept să participa la acest eveniment. Vreau să atrag atenția în această direcție, să mișcăm lucrurile în privința acestui comportament violent".
Simona Halep a fost nevoită să se retragă înaintea semifinalei de la Linz, acolo unde urma să o întâlnească pe Jaqueline Cristian. Pentru prima dată din 2012, Simona va încheia un sezon competițional fără a câștiga niciun titlu. Campioana noastră a publicat ulterior un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, vorbind despre sezonul dificil pe care l-a avut.
"Ei bine... 2021 a fost hmmmm, greu de descris. Sinceră să fiu, a fost un an care m-a provocat mult. Chiar de la început am simțit o mare durere în inimă, fiindcă ne-am pierdut pe cineva foarte apropiat, sora tatălui meu, pe mătușa mea. Era o femeie puternică, o persoană specială, care mereu va fi în inimile noastre.
A fost cel mai dur moment pentru mine și mi-a luat ceva să accept, dar am înțeles până la urmă că asta este viață și că trebuie să depășim orice durere și să fim puternici. Eram epuizată emoționat de o perioadă de timp și după aceea am început să sufăr din cauza unor mici accidentări, până când a venit cea mare, de la gleznă, la Roma.
Nu am știut cum să o abordez, fiindcă niciodată nu trăisem așa ceva. Dorința mea de a juca era imensă, dar nu am putut intra pe teren pentru câteva luni și a trebuit să ratez dragul meu Roland Garros și nu mi-am putut apăra titlul la Wimbledon. Am început să mă lupt cu încrederea și să mă întreb dacă mă pot întoarce la nivelul la care eram, dacă puteam să mă bizui că fizicul meu va rezista.
Derulând rapid până în acest moment și lucrul de care sunt cel mai mândră acum, după toate aceste provocări, este că sunt încrezătoare că voi juca bine în curând și, cu muncă multă, voi crea momente speciale pe teren. Acest an nu a început bine, dar l-am terminat într-un mod pozitiv și sunt entuziasmată pentru ce urmează.
Îi mulțumesc lui Darren (n.r. Cahill) pentru că a fost lângă mine în momentele grele. Mulțumesc lui Daniel (Dobre) pentru că a fost mereu acolo. Îi mulțumesc noului meu antrenor, Adrian (Marcu), pentru că a revenit lângă mine și mi-a readus lumina încrederii și zâmbetul pe teren.
Le mulțumesc fizioterapeuților mei, fiindcă au avut grijă de mine mereu. Vreau să mulțumesc familiei pentru că m-a susținut indiferent de ce s-a întâmplat. Le mulțumesc prietenilor apropiați. Îi mulțumesc soțului pentru că este în viața mea. 2022, abia aștept să ne întâlnim, dar acum vacanță!", a scris Simona Halep, pe Instagram.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02