Dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep a fost nevoită să se retragă aseară înaintea semifinalei de la Linz, acolo unde urma să o întâlnească pe Jaqueline Cristian. Pentru prima dată din 2012, Simona va încheia un sezon competițional fără a câștiga niciun titlu. Campioana noastră a publicat aseară un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, vorbind despre sezonul dificil pe care l-a avut.
Simona a povestit că anul 2021 a debutat cu o dramă în familia ei, pierderea mătușii sale, mai apoi s-a lovit de numeroase accidentări care au ținut-o departe de teren și competiții. Fostul lider mondial din WTA le-a mulțumit în final persoanelor care i-au fost aproape anul acesta, inclusiv lui Darren Cahill, de care s-a despărțit în această toamnă.
Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
ACUM 11 ORE

Simona Halep, mesaj emoționant după retragerea de la Linz

"Ei bine... 2021 a fost hmmmm, greu de descris. Sinceră să fiu, a fost un an care m-a provocat mult. Chiar de la început am simțit o mare durere în inimă, fiindcă ne-am pierdut pe cineva foarte apropiat, sora tatălui meu, pe mătușa mea. Era o femeie puternică, o persoană specială, care mereu va fi în inimile noastre.
A fost cel mai dur moment pentru mine și mi-a luat ceva să accept, dar am înțeles până la urmă că asta este viață și că trebuie să depășim orice durere și să fim puternici. Eram epuizată emoționat de o perioadă de timp și după aceea am început să sufăr din cauza unor mici accidentări, până când a venit cea mare, de la gleznă, la Roma.
Nu am știut cum să o abordez, fiindcă niciodată nu trăisem așa ceva. Dorința mea de a juca era imensă, dar nu am putut intra pe teren pentru câteva luni și a trebuit să ratez dragul meu Roland Garros și nu mi-am putut apăra titlul la Wimbledon. Am început să mă lupt cu încrederea și să mă întreb dacă mă pot întoarce la nivelul la care eram, dacă puteam să mă bizui că fizicul meu va rezista.
Derulând rapid până în acest moment și lucrul de care sunt cel mai mândră acum, după toate aceste provocări, este că sunt încrezătoare că voi juca bine în curând și, cu muncă multă, voi crea momente speciale pe teren. Acest an nu a început bine, dar l-am terminat într-un mod pozitiv și sunt entuziasmată pentru ce urmează.
Îi mulțumesc lui Darren (n.r. Cahill) pentru că a fost lângă mine în momentele grele. Mulțumesc lui Daniel (Dobre) pentru că a fost mereu acolo. Îi mulțumesc noului meu antrenor, Adrian (Marcu), pentru că a revenit lângă mine și mi-a readus lumina încrederii și zâmbetul pe teren.
Le mulțumesc fizioterapeuților mei, fiindcă au avut grijă de mine mereu. Vreau să mulțumesc familiei pentru că m-a susținut indiferent de ce s-a întâmplat. Le mulțumesc prietenilor apropiați. Îi mulțumesc soțului pentru că este în viața mea. 2022, abia aștept să ne întâlnim, dar acum vacanță!", a scris Simona Halep, pe Instagram.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
26/11/2022 LA 18:11
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
26/11/2022 LA 11:44