Chris Evert consideră că noua campioană de la Roland Garros se va alege dintr-un grup bine definit de 20 de jucătoare, însă dintre acestea Simona Halep se detașează în frunte. Favorita mea este Simona Halep. Dintre toate jucătoarele, eu o consider a fi cea mai solidă, dar și cea mai fiabilă. Are jocul pe zgură perfect, absolut perfect, se mișcă bine și este constantă, iar aceste aspecte o fac să fie o jucătoare excelentă”, a declarat Chris Evert. De șapte ori câștigătoare la Roland Garros, americanca a mai numit și alte două aspecte care o avantajează pe româncă: “faptul că a devenit mai puternică din punct de vedere mental în ultimii ani, dar și faptul că nu a mers la US Open”.

Simona Halep Roland Garros 2020 | Cine o poate încurca pe româncă

Când vine vorb a despre jucătoarele care o pot încurca pe Simona Halep la Roland Garros 2020, prima alegere a lui Chris Evert este surprinzătoare, într-o oarecare măsură. “Eu m-aș uita cu atenție la Coco Gauff. A pierdut câteva meciuri și cred că anul acesta simte puțin mai mult presiunea decât anul trecut, dar cred că și așa este periculoasă. Cred că, atunci când reușește să dea la o parte presiunea și joacă relaxată, poate învinge orice jucătoare de top, motiv pentru care aș sta cu ochii pe ea”.
Tenis
Rune a început 2022 pe 103 şi l-a terminat pe 11, dar alt jucător a făcut cel mai spectaculos salt
ACUM O ORĂ
Mai departe, americanca le numește pe două dintre jucătoarele care au avut rezultate bune în 2020. “Victoria Azarenka este o pretendentă, dar 95% dintre turneele câștigate de ea au fost pe hard și cred că ea se simte mai bine în acele condiții. Nu sunt foarte sigură de felul în care poate să se deplaseze și să alunece pe zgură, însă trebuie să-i acorzi o șansă. Garbine Muguruza a fost impresionantă, foarte impresionantă, trebuie să o includem și pe ea”.

Simona Halep Roland Garros 2020 | Care sunt jucătoarele cu șanse mici de a pune probleme

Chris Evert indică două dintre conaționale în această categorie. “Sofia Kenin și-a pierdut încrederea după Australian Open. Dacă și-o recapătă, putem discuta despre șanse, dar acum este cu încrederea la pământ. Valul de încredere și forma de la Australian Open au fost zdrobite în următoarele șase luni, de pandemie. Este o chestiune de timp pentru ea”, afirmă Evert, care analizează aspru și șansele Serenei Williams. “Este ca un wild-card aici. Luptă cu toate puterile pentru acel titlu 24, însă cred că jocul ei este mai potrivit pentru hard decât pentru zgură. Cred că Roland Garros-ul este Grand Slam-ul cel mai greu de câștigat pentru ea”.
Și Angelique Kerber a fost criticată de Chris Evert. Ai nevoie să îți câștigi game-urile pe serviciu pentru a câștiga un titlu de Mare Șlem, cred că îți trebuie un serviciu impunător ca să poți câștiga un Grand Slam, pentru că jucătoarele au, în general, servicii din ce în ce mai solide. Cred că trebuie să fii capabilă să te impui cu serviciul tău, iar asta este slăbiciunea din jocul lui Angie care o poate lăsa fără titlu la Roland Garros”.

Care sunt condițiile pentru ca Simona Halep să se impună la Roland Garros 2020

Principală favorită a tabloului de la Roland Garros pentru a doua oară în carieră, Simona Halep trebuie să îndeplinească o condiție pentru a se impune din nou la Paris, este părerea lui Chris Evert. „Să fie constantă din punct de vedere emoțional, trebuie să își controleze emoțiile. Mentalul și pregătirea fizică sunt punctele ei forte. Am văzut-o de atâtea ori revenind atunci când părea învinsă. Fizic, este la un nivel formidabil, poate să stea pe teren o zi întreagă. Din punctul meu de vedere, diferența va fi făcută de factorul emoțional: dacă este sută la sută dedicată misiunii de a câștiga la Roland Garros și dacă poate să își țină sub control emoțiile – lucru care nu s-a întâmplat întotdeauna în trecut.”

Simona Halep Roland Garros 2020 | Factorul Darren Cahill

Chris Evert îi consideră pe australianul Darren Cahill și pe belgianul Wim Fissette (în prezent în staff-ul lui Naomi Osaka, absentă de la Paris) antrenorii cei mai buni din tenisul feminin. De aceea, fostul număr unu mondial are cuvinte de laudă pentru aportul pe care australianul i-l aduce Simonei Halep. “(N.r. - Cahill) Știe cum să o ia, știe ce să spună în momentele potrivite, știe să o calmeze și a fost un mare sprijin pentru ea. Cred că a ajutat-o enorm și la nivelul strategiei de joc, al jocului propriu-zis. Cred că Simona nu putea găsi un antrenor mai bun pentru ea”, spune Evert.

Roland Garros Show

Credit imagine: Eurosport

Tenis
Zverev: "Toţi mi-au zis: "Nu vei mai fi sportiv profesionist, e imposibil"!". Exemplul impresionant
ACUM 16 ORE
Tenis
Cât ghinion pentru Federer: nu scapă de probleme nici după retragere. Dezvăluirea făcută
IERI LA 14:39